O-STA

Kot vodilni model v segmentu večnamenskih mini-kombijev

Renault Kangoo z različico 4x4 odpira spet novo tržno nišo in v ponudbo vozil s štirikolesnim pogonom uvaja nove dimenzije

Poldrugo leto po predstavitvi modela Scénic RX4 - prvega in še vedno edinega kompaktnega enoprostorca s pogonom na vsa štiri kolesa - je Renault z modelom Kangoo 4x4 spet ponudil povsem nov tip avtomobila, kakršnega ni na trgu. Kangoo, ki se kljub kompaktnim zunanjim meram (dolžina manj kot 4 metre) odlikuje z izjemno prostornostjo, odslej zmore premagovati tudi zelo zahtevne poti in zmerna brezpotja. V sicer pestri ponudbi "rekreacijskih terencev" je Kangoo 4x4 izjemen avtomobil, ki odpira povsem novo nišo; je najprostornejši in najbolj vsestranski med cenejšimi športnimi terenci in ima daleč najboljše terenske lastnosti med kompaktnimi večnamenskimi kombiji. Renault ima zdaj s Scénicom RX4 in Kangoojem 4x4 pestro in predvsem popolnoma izvirno ponudbo v tem segmentu.

Pri nas bo Kangoo 4x4 z bencinskim motorjem 1,6 16V (95 KM) naprodaj že v začetku novembra. Za prvo dobavo so v Revozu zagotovili posebno ugodno predstavitveno ceno (2.998.000 - 3.320.000 tolarjev). Kangoo 4x4 s sodobnim turbo-dizel motorjem z neposrednim vbrizgom po skupnem vodu 1,9 dCi (80 KM) pa bo na voljo v začetku naslednjega leta. Približno ob istem času bo prvič naprodaj tudi dostavnik Kangoo Express 4x4 s štirikolesnim pogonom.

"Kangoo 4x4 je sproščen in vsestranski avto s štirikolesnim pogonom in povsem ustreza osnovni zamisli modela Kangoo: je preprost in popolnoma bo spremenil celotno sceno,” pravi Jacques Fouriez, direktor marketinga za model Kangoo. “Upoštevajoč njegovo sposobnost prilagajanja raznim potrebam Kangoo 4x4 ne bo pritegnil le mestne voznike, ki v prostem času zavijejo z asfaltiranih cest, ampak tudi in morda predvsem tiste, ki živijo na podeželju ali delajo v ruralnem ali hribovitem okolju.”

Kangoo 4x4 svoje znane in cenjene vrline združuje s terenskimi zmogljivostmi rekreacijskih terencev, ali z drugimi besedami:

Prostornost in kompaktnost za malenkost manj kot 4 metre dolgega vozila, ki ima v optimalno izkoriščeni notranjosti dovolj prostora za pet odraslih potnikov, obenem pa velik in prilagodljiv prtljažnik, katerega prostornina znaša od 550 do 2.500 litrov.

Funkcionalnost in priročnost z dvoje bočnih drsnih vrat zadaj (skupaj pet velikih vrat), obilico prostora za drobnarije, med drugim tudi novimi omaricami ob robu stropa zadaj.

Za potrebe poklicnih uporabnikov (pošte, kurirskih, dostavnih in storitvenih služb, trgovskih potnikov itd.), ki svoje vozilo uporabljajo tudi v težkih razmerah, bo v začetku naslednjega leta naprodaj tudi dostavnik Kangoo Express 4x4.