O-STA

Online rezervacije letalskih vozovnic na www.kompas.si

Kompas d.d. - največji ponudnik letalskih kart v Sloveniji - je tik pred začetkom turistične sezone na svojem portalu www.kompas.si omogočil tudi online rezervacije letalskih vozovnic po celem svetu .

Ljubljana, 16.6.2008

Kompasov sistem simultano išče po sistemih 72 nizkocenovnih letalskih prevoznikov (Rynair, easyJet...) in globalnem distribucijskem sistemu Amadeus v katerem ima ponudbo za letalske polete 95 klasičnih letakih prevoznikov (Lufthansa, Adria Airways...). Rezultati iskanja iz vseh teh virov so združeni v en izpis tako, da lahko uporabnik sam izbere najugodnejši oz. najustreznejši let ter ga rezervira preko spletne strani. Plačilo je možno tako s kreditnimi karticami kot tudi plačilnim nalogom na TRR, razen pri nizkocenovnih prevoznikih, kjer je plačilo možno le s kreditnimi karticami.

Pri nizkocenovnih prevoznikih je možno določiti radij, v okviru katerega se preišče tudi ponudba po okoliških odhodnih in namembnih letališčih. Tako se v izpisu večih ponudb takoj vidi ali je bolj ugodno leteti iz Ljubljane, Zagreba ali npr. Benetk.


Rezervacije letalskih vozovnic preko spleta so enostavne in hitre. Ko stranka izbere let in vnese svoje podatke, gre rezervacija neposredno v globalni distribucijski sitem Amadeus GDS ali pa v sistem nizkocenovnega prevoznika. Stranka po opravljenem plačilu prejme elektronsko karto po e-pošti. Rezervacije letalskih vozovnic so na voljo na naslednji povezavi http://www.kompas.si/letalske-vozovnice-karte/.