O-STA

Facebook - Čas, ki ga uporabniki namenijo komunikaciji preko socialnih omrežij se povečuje

Ljubljana, 18. 6. 2009 - tik pred začetkom visoke turistične sezone je Kompas d.d. del svoje počitniške ponudbe inovativno predstavil tudi na najbolj priljubljenem socialnem omrežju, Facebook. Letošnja turistična sezona za producente počitniških aranžmajev zagotovo predstavlja svojevrsten izziv. Poleg kakovostne, varne ter cenovno dostopne ponudbe, se zaradi povečanega oglaševanja vseh ponudnikov v vseh gospodarskih panogah iščejo tudi vsebinsko bogatejši aranžmaji in nove poti tržnega komuniciranja.

Konec maja je Kompas d.d. na spletnem socialnem omrežju predstavil igro "Potuj z nami", kjer vsi tekmovalci, ki se prostovoljno vključijo v tekmovanje, potujejo po 18 krajih sveta. Večina krajev so počitniško najbolj priljubljene destinacije. Vsak tekmovalec, ki zaključi tekmovanje dobi Kompasove točke iz programa zvestobe KompasPlus, najhitrejši pa bo prejel nagrado, brezplačne počitnice na grškem otoku Zakintos. Tekmovanje poteka do 30.6.2009, namenjeno pa je uporabnikom aplikacije Facebook.

V 20 dneh od začetka tekmovanja je v igro prijavljenih že več kot 20.000 uporabnikov, ki potujejo na virtualne počitnice. V tem virtualnem potovanju se igralci seznanijo z nekaj osnovnimi informacijami o destinaciji, obenem pa imajo možnost preveriti tudi realno turistično ponudbo.

Igro so v Kompasu razvili razmeroma hitro, z idejno zasnovo in razvojem aplikacije s strani podjetja Klaro d.o.o. Poleg tekmovanja je namen igre tudi spoznavanje turističnih krajev ter povečevanje informiranja o počitniških krajih, ki zagotovo pripomore k pravim pričakovanjem ter izbiri najbolj primernih počitnic za uporabnika. Pomembno je tudi to, da je igra namenjena tistim, ki radi uporabljajo socialno omrežje Facebook in specifične oblike komunikacije in trženja, ki ga omrežje ponuja.

Kompas d.d. se poleg kataloške ponudbe počitnic v Sloveniji, na Jadranu in Mediteranu ter poletnih potovalnih programov (Skandinavija, Škotska, Irska, Baltik...) potnikom predstavlja tudi z nekaj pomembnimi novostmi v ponudbi: Kompasova letošnja počitniška ponudba gradi na večjem številu hotelov, ki nudijo brezplačne počitnice za otroke in druge ugodnosti za družine. Kompasovi potniki letos prvič lahko sami izbirajo dolžino svojih počitnic. Vsi objekti v Sloveniji in na Jadranu namreč predstavljajo cene bivanja na dan, kar ima dve veliki prednosti: potnik sam določi prihode in odhode ter dolžino bivanja, obenem pa ima potnik tudi dober občutek glede primerjave cen na trgu. Kompasova ponudba počitnic predstavlja odlično razmerje med kakovostjo celostne storitve ter ceno v katalogu. V Kompasu verjamemo, da bodo potniki v letošnjem letu iskali prav to. Dostopne cene in zagotovilo, da bodo njihove počitnice zares počitnice brez skrbi.

Več o igri "Potuj z nami": http://apps.facebook.com/potuj-z-nami/

Ljubljana, 18.6.2009

Kontaktna oseba: irena.soban@kompas.si;