O-STA

Podjetje Tuš Telekom posodablja analiziranje podatkov s sistemi podjetja Netezza

Najnovejši telekomunikacijski operater v Sloveniji uporablja namensko napravo za podatkovno skladiščenje, ki omogoča ločevanje podatkov o strankah, napovedovanje prestopa strank, simulacijo cen, nadzor porabe in zagotavljanje dohodka

Ljubljana, Slovenija - 8. junij, 2008 - Podjetje Netezza (NYSE Arca: NZ) je danes razglasilo, da bo podjetje TUŠ Telekom svoje podatke standardiziralo s pomočjo namenske naprave za podatkovno skladiščenje, ki je trenutno ena izmed vodilnih tehnologij na trgu. Najnovejši ponudnik mobilnih telekomunikacij, širokopasovnega interneta, digitalne televizije in digitalne telefonije v Sloveniji, bo uporabljal sistem podjetja Netezza za napredno analiziranje, kot je na primer sistem za segmentacijo strankah, napovedovanje prestopa strank h konkurenci, simulacijo cen in nadzor porabe, ter bo kmalu tudi vključil zagotavljanje prihodkov (revenue assurance).

Klemen Lavrač, vodja oddelka za poslovno inteligenco in podatkovno skladiščenje pri podjetju TUŠ, je pojasnil: "Z dovršenim analiziranjem podatkovne baze naših strank, njihove uporabe interneta in zasedenostjo interneta, lahko postanemo boljši od naših tekmecev. Da pa bi bila ta analiza učinkovita, mora biti hitra, natančna in dosledna. Zato smo se odločili, da naše podatke hranimo s popolnoma integriranim sistemom za podatkovno skladiščenje podjetja Netezza. Naš projekt je zasnovan z mislijo na prihodnost, na veliko količino podatkov in visoka pričakovanja glede odziva strank. S sistematično raziskavo smo ugotovili, da podjetje Netezza najbolj ustreza našim zahtevam, saj je po našem mnenju njihova tehnologija sedem let pred drugimi podjetji na področju poslovne inteligence (PI) in podatkovnega skladiščenja."

Joe Napoli, direktor za mednarodno distribucijo pri podjetju Natezza, je dodal: "Podatkovno skladišče bo uvedlo podjetje crmT, naš partner v Sloveniji, podjetje crmT, ki je vodilno podjetje na področju poslovne inteligence in podatkovnega skladiščenja. Podjetje TUŠ Telekom je prepričano, da bodo s pomočjo strokovnega znanja podjetja crmT in tehnologije podjetja Natezza, pridobili prednost na vedno bolj konkurenčnem področju telekomunikacij. Njihovo podjetje želi postati vodilni operater na področju telekomunikacij v Sloveniji."

Družina izdelkov za podatkovno skladiščenje Netezza Performance Server® (NPS®) je oblikovana za visoko storilnostno in zmogljivo analitiko, ki arhitekturno povezuje relacijsko bazo, strežnik in skladiščenje v enotno kompaktno, zmogljivo in učinkovito enoto. Prednost sistema je v patentiranem pretoku podatkov (Qurey streaming). Podjetje Netezza je moč obdelovanja podatkov združila s podatki, zato se analiza izvaja na izvoru podatkov s hitrostjo branja z diskov, kar omogoča neverjetno 10-100 krat hitrejšo obdelavo od tradicionalnih sistemov in z veliko manjšimi stroški. Analize podatkov so včasih potekale več dni, sedaj pa le nekaj sekund. To pomeni večjo rast storilnosti v celotnem podjetju in hitrejše odkrivanje poslovnih priložnosti. Izdelki podjetja Netezza spreminjajo način upravljanja z informacijami ter na ta način ustvarjajo temelje za novo generacijo poslovne analitike, s katero se bo izboljšalo strateško odločanje in končni rezultati.

O podjetju Netezza Corporation

Podjetje Netezza je vodilno podjetje na področju podatkovnega skladiščenja, ki je močno poenostavilo sistem visoko zmogljive analize za poslovne uporabnike znotraj podjetij ter jim tako omogočilo konkurenčnost in prednost pred drugimi ponudniki na današnjem trgu, nasičenem z informacijami. Družina izdelkov Netezza Performance Server® (NPS®) za analitično platformo imenovano streaming analytic™ poenostavlja zapleten sistem skladiščenja podatkov in analitičnih izzivov. Kupci, ki že poznajo prednost sistema Netezza, vključujejo podjetja Ahold, Amazon.com, CNET Networks, Debenhams, Vladno službo za veterane, Epsilon, Nationwide, Neiman Marcus, Orange UK, Premier, Inc., Ross Stores, Ryder System, Inc., The Carphone Warehouse, Telekom Slovenije in Virgin Media. S sedežem v Marlboroughu, v zvezni državi Massaschussetts, ima podjetje Netezza poslovalnice še v Washingtonu, Veliki Britaniji, Kanadi in Tihomorski Aziji. Za dodatne informacije o podjetju Netezza obiščite spletni naslov www.netezza.com.

Stiki z javnostmi:

Natalie Sutton

Proud PR

+44 7768 026197

netezza@proudpr.com

###

Netezza, Netezza Performance Server, NPS in streaming analytic so blagovne znamke podjetja Netezza Corporation. Druga imena so lahko blagovne znamke drugih lastnikov.