O-STA

Zavarovalnica Maribor posodobila analiziranje podatkov s sistemi podjetja Netezza

Druga navečja slovenska zavarovalnica je svoje poslovanje prenesla na sisteme podjetja Netezza

LJUBLJANA, Slovenija - 5. avgust, 2008 - Podjetje Netezza (NYSE Arca: NZ) je danes sporočilo, da je druga največja slovenska zavarovalnica, Zavarovalnica Maribor (ZM), svoje podatke prenesla s sistemov Oracle na sisteme podjetja Netezza, ki bodo zavarovalnici omogočali tudi analiziranje podatkov, kot so dolgoročna zavarovanja avtomobilov ali domov, kar z dosedanjimi sistemi ni bilo mogoče. Zavarovalnica je na sisteme podjetja Netezza, ki je trenutno ena izmed vodilnih tehnologij na trgu, prenesla vse podatke s področja poslovne inteligence (PI) in operativnega poročanja. V ZM so prepričani, da bodo lahko z novimi sistemi učinkovito skladiščili podatke tudi v prihodnosti, ko bo njihova količina še naraščala. Poleg tega pa bodo z bolj dovršeno in ciljno segmentacijo za vodenje reklamnih akcij lahko bolje podprli svojo tržno funkcijo.

Darko Veleski Bratec, vodja oddelka za poslovno inteligenco na ZM, je ob tem povedal: "Iz skladišča podatkov dostaviti bogato vsebino, vrhunsko uporabnost in boljše rezultate je bilo doslej za nas kompleksen izziv, s katerim smo se soočali več let. Omejeval nas je proračun, delo pa je zahtevalo bolj kakovostne podatke in bolj pogosto dostavo; iz mesečnih naj bi namreč prešli na dnevna poročila."

Joe Napoli, vodja oddelka za mednarodno distribucijo pri podjetju Netezza, je dodal: "Sodelovanje z enim najnaprednejših podjetij na področju PI in svetovanja o skladiščenju podatkov se je začelo z več kot šestmesečnim obsežnim testiranjem. To je pokrivalo tri glavne izzive, s katerimi se je ZM soočala na področju PI: doseganje stabilne in visoke učinkovitosti, omogočanje hitre analize podatkov in izboljšanje ETL orodij. Šlo je za obsežen proces, ki je vključeval številna testiranja analiz; od analize standardnih vprašanj, do zelo kompleksnih in podrobnih analiz, tako da je lahko ZM sedaj prepričana v dober rezultat."

"Ob zaključju testiranja ni bilo dvomov in sisteme Netezza smo začeli uporabljati za hitro analizo z relacijskimi in dimenzionalnimi modeli," je nadaljeval Bratec. "To je jedro PI okolja podjetja, omogoča pa nam večjo uporabnost naše infrastrukture. Naraščujoča količina podatkov znotraj organizacije je preobremenila naše stare sisteme in onemogočila izvajanje bolj zapletenih analiz. S sistemom Netezza smo se osvobodili teh omejitev in si odprli pot za nadaljni razvoj PI in skladiščenja podatkov, medtem ko smo znižali končne stroške lastništva."

Družina izdelkov za podatkovno skladiščenje Netezza Performance Server® (NPS®) je oblikovana za zelo zmogljivo analitiko z visoko storilnostno, ki relacijsko bazo, strežnik in skladiščenje arhitekturno povezuje v kompaktno, zmogljivo in učinkovito enoto. Prednost sistema je v patentiranem pretoku podatkov. Podjetje Netezza je moč obdelave združilo s podatki, zato se analiza odvija na izvoru podatkov s hitrostjo branja z diskov, kar omogoča 10- do 100-krat hitrejšo obdelavo od tiste, ki so je sposobni tradicionalni sistemi, stroški pa so dosti manjši. Za analize podatkov je bilo včasih potrebno več dni, sedaj pa proces traja le nekaj sekund. To pomeni večjo storilnost celotnega podjetja in več časa za odkrivanje poslovnih priložnosti. Izdelki podjetja Netezza spreminjajo način upravljanja s podatki ter tako ustvarjajo temelje za novo generacijo poslovne analitike, ki bo izboljšala strateško odločanje in prinesla boljše rezultate.

O Zavarovalnici maribor

Zavarovalnica Maribor (ZM) d.d. je slovenska zavarovalnica s 180-letno tradicijo, trenutna organizacijska struktura pa je na zavarovalniškem trgu prisotna od leta 1991. Sedež podjetja je v Mariboru, medtem ko ima zavarovalnica 9 poslovnih enot, 43 predstavništev in 111 agencij po vsej državi. Po obsegu dejavnosti se uvršča na drugo mesto med slovenskimi zavarovalnicami. Poslovne vezi ima z francosko zavarovalnico AXA Assistance in Pozavarovalnico Sava. Temeljno načelo vseh dejavnosti ZM je pomagati ljudem v stiski in jim olajšati breme izgube, kar se izraža tudi v sloganu podjetja: "Življenje gre naprej in mi z vami". Družbena odgovornost, ki je gonilna sila podjetja, izhaja iz želje zagotoviti varnost svojim partnerjem, strankam in zaposlenim. Vizija ZM je postati zavarovalnica, ki po oceni strank ponuja usluge najvišje kakovosti, njena misija pa je uspeti na vseh področjih svoje dejavnosti. Le tako bo namreč izpolnila pričakovanja svojih lastnikov, zaposlenih in širše družbe. V podjetju si prizadevajo ustvariti dobiček ter tako zagotoviti nadaljni razvoj podjetja in raznolikosti svojih uslug, zaposlenim pa omogočiti ustrezno plačilo ter jim dati možnosti za njihovo osebnostno rast in razvoj.

O podjetju Netezza Corporation

Podjetje Netezza je vodilno podjetje na področju podatkovnega skladiščenja, ki je močno poenostavilo sistem visoko zmogljive analize za poslovne uporabnike znotraj podjetij ter jim tako omogočilo konkurenčnost in prednost pred drugimi ponudniki na današnjem trgu, ki je nasičen z informacijami. Družina izdelkov Netezza Performance Server® (NPS®) za analitično platformo imenovano streaming analytic™ je poenostavila zapleten sistem skladiščenja podatkov in analitičnih izzivov. Med kupci, ki že poznajo prednost sistema Netezza, so podjetja Ahold, Amazon.com, CNET Networks, Debenhams, Vladna služba za veterane, Epsilon, Nationwide, Neiman Marcus, Orange UK, Premier, Inc., Ross Stores, Ryder System, Inc., The Carphone Warehouse, Telekom Slovenije, TUŠ Telekom in Virgin Media. Podjetje s sedežem v Marlboroughu, v ameriški zvezni državi Massaschussetts, ima poslovalnice še v Washingtonu, Veliki Britaniji, Kanadi in Aziji. Za dodatne informacije o podjetju Netezza obiščite spletni naslov www.netezza.com.

Netezza, Netezza Performance Server, NPS in streaming analytic so blagovne znamke podjetja Netezza Corporation. Druga imena so lahko blagovne znamke drugih lastnikov.

Stiki z javnostmi:

Natalie Sutton

Proud PR

+44 7768 026197

netezza@proudpr.com