O-STA

Prvi strokovni priročnik za računovodstvo v gospodarstvu praznuje že štiri leta svojega obstoja

Minila so že 4 leta od izida prvega strokovnega priročnika za računovodstvo v gospodarstvu. Ob tej priložnosti založba Verlag Dashöfer nagrajuje.

Slovensko gospodarstvo je v zadnjih letih doživljalo pravi razcvet. S tem so naraščale potrebe po dobrih kadrih in v okviru tega tudi po dobrih računovodjih. Spremembe v slovenski zakonodaji so zahtevale, da se računovodje nenehno izobražujejo in sledijo spremembam.

Tako je pred štirimi leti nastal prvi strokovni priročnik za računovodstvo, ki je medtem doživel že 16 posodobitev.

Prvi priročnik za računovodstvo v Sloveniji je nastal na podlagi želja računovodij. V založbi Verlag Dashöfer so naredili tržno raziskavo in povprašali računovodje, kaj najbolj potrebujejo in kako bi lahko olajšali njihovo delo. Spoznali so, da v Sloveniji manjka priročnik, ki bi sledil vsem spremembam v zakonodaji in na praktičnih primerih vodil računovodje pri njihovem delu.

Zbrali so skupino avtorjev, ki se je "zavezala", da bo skrbela za to, da bi bilo v računovodstvu čim manj zmede in da zaradi tega ne bi prihajalo do napak. Tako je počasi nastal priročnik "Praktični vodič po računovodstvu", ki danes vsebuje že preko 1.000 primerov knjiženj na več kot 100 listinah.

V štirih letih je priročnik z uporabnimi informacijami, nasveti, opozorili, praktičnimi primeri, vzorci, obrazci in rešitvami zapolnil že 1.572 strani. Ves ta čas je sledil slovenski zakonodaji, ki se je v tem času večkrat spremenila. Poleg tega so avtorji upoštevali tudi želje že obstoječih uporabnikov in vsebine prilagajali njihovim potrebam.

Odgovorni urednik priročnika Mihael Sket pravi: "V teh štirih letih smo naročnikom priročnika brezplačno nudili strokovne odgovore na njihova specifična vprašanja. Odgovorili smo že na več kot 1.000 vprašanj in tako pomagali razrešiti marsikateri računovodski problem. Seveda pa smo naročnikom priročnika še vedno na voljo preko brezplačnega servisa vprašanj in odgovorov."

Gospa Romanca Šalamun (Elektro Maribor) pravi: "Praktični vodič po računovodstvu je odličen priročnik, ki ga potrebuje vsak, ki dela v računovodstvu. Prihrani mnogo časa, saj so vse spremembe zajete ažurno in kvalitetno."

Založba Verlag Dashöfer ob 4. obletnici priročnika novim naročnikom podarja Slovensko-angleški računovodski slovar. Vsem, ki bodo postali del velike "družine" naročnikov priročnika do 10. novembra letos, podarja tudi e-knjigo Obvladovanje spremenljivih in stalnih stroškov.

O založbi Verlag Dashöfer:

Založba Verlag Dashöfer spada med večje v Evropi, saj se je v šestnajstih letih svojega delovanja, z več kot 5 milijoni zadovoljnih strank v državah Evrope, uvrstila med prvih deset v tej panogi.

V Sloveniji deluje že več let. Izdaja poslovno literaturo, ki poudarja praktični pristop. Da je na pravi poti, potrjuje 13.870 zadovoljnih kupcev. Brezplačne elektronske časopise založbe prejema 35.000 rednih naročnikov. Osnovni cilj založbe je ponuditi praktične nasvete za računovodstvo, obračun plač, sklepanje pogodb in vodenje zaposlenih.

Kontakt:

Andrej Sosič, vodja prodaje

Verlag Dashöfer, založba, d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana
tel.: (01) 434 56 08

www.dashofer.si