O-STA

Feed The Children (Nahranimo otroke) po Združenih državah pošilja Karavano nujne pomoči, da bi pomagala mestom, ki jih je prizadela ekonomska kriza

OKLAHOMA CITY--(BUSINESS WIRE)-- Organizacija Feed The Children se je na bedo Američanov, ki so jih prizadela odpuščanja po celi državi, odzvala s pošiljanjem tovornjakov polnih hrane in izdelkov za osebno nego po mestih, ki jih je ekonomska kriza najbolj prizadela. Karavana nujne pomoči Američani hranijo Američane, ki jo je organizirala Feed The Children, se osredotoča na manjša ameriška mesta, ki so jih opustošila odpuščanja.

Prejšnji teden je Feed The Children nahranila 5000 družin, ki jih je prizadelo nedavno zaprtje pisarn DHL Express v Wilmingtonu, Ohio. 10 marca bo organizacija poslala 13 polpriklopnikov mesto Elkhart v Indiani, kjer bo nahranila 5200 družin. Okrožje Elkhart ima najvišjo stopnjo brezposelnosti v Indiani.

Še več hrane in življenjskih potrebščin bo razdeljenih po mestih po vsej deželi. Feed The Children trenutno zbira ocene o najbolj prizadetih območjih, da bi pomagala čim več družinam.

"Toliko Američanov je bilo prizadetih zaradi trenutne ekonomske krize," je povedal ustanovitelj in predsednik Feed The Children Larry Jones. "Feed The Children pomaga otrokom in družinam že 30 let, in upamo da bodo te pošiljke družinam dale novo upanje in zavedanje, da obstajajo ljudje, ki jim bodo pomagali v teh časih polnih izzivov. Naše misli in molitve so z vsemi družinami, ki jih premetava v tej nevihti."

O Feed The Children

Organizacijo Feed The Children sta leta 1979 ustanovila Larry in Frances Jones. Redno se uvršča med 10 največjih mednarodnih dobrodelnih organizacij v ZDA, ki temeljijo na zasebni, nevladni podpori. Feed The Children je krščanska, mednarodna, neprofitna podporna organizacija s sedežem v Oklahoma Cityju v Oklahomi. Posameznike, otroke in družine, ki živijo v pomanjkanju zaradi lakote, vojne, revščine ali naravnih katastrof, oskrbuje z hrano, zdravili, oblačili in drugimi nujnimi potrebščinami. Leta 2007 je organizacija Feed The Children med otroke in njihove družine v vseh 50 državah ZDA kakor tudi drugod po svetu razdelila več kot 60 milijonov kilogramov hrane in drugih potrebščin, s čimer je prispevala k več kot 800,000 obrokom dnevno. Več informacij je na voljo na spletnih naslovih:

www.feedthechildren.org

www.givingisgood.org

www.larryjones.tv

Kontakt:

Feed The Children
Tony Sellars, 405-945-4077
Mobilni telefon: 405-313-9890

Vir: Feed The Children