O-STA

Humanitarna organizacija Nahranimo otroke (Feed the Children) slavi 30. obletnico pomoči otrokom in družinam po vsem svetu

OKLAHOMA CITY - (BUSINESS WIRE) - V letu 2009 slavimo 30. obletnico Nahranimo otroke, mednarodne neprofitne organizacije, ki se posveča pomoč lačnim otrokom in družinam po vsem svetu.
Skozi tri desetletja pomoči svetu, je Nahranimo otroke nudil pomoč in upanje žrtvam vojn, revščin, lakot in naravnih katastrof po vsem svetu. Od kmetijske krize v ZDA v osemdesetih letih prejšnjega stoletja do trenutne krize, je Nahranimo otroke prispevala hrano, izdelke za osebno nego, zdravila in druge nujne potrebščine za milijone ljudi.
Nahranimo otroke je bila prva organizacija, ki se je pojavila na lokaciji bombnih napadov v Oklahomi leta 1994 in neprenehoma dostavljala hrano in podporo reševalcem. Ob terorističnem napadu na newyorški Svetovni Trgovski Center v tem desetletju je Nahranimo otroke organiziral pomoč iz skladišč za žrtve, policijo in gasilce, ki so preiskovali to katastrofo.
Trenutno Nahranimo otroke s šestimi razdelilnimi centri v ZDA in mednarodnimi operacijami po vsem svetu vsak dan zagotovi preko 800.000 obrokov. Nahranimo otroke je tudi med prvimi, ki se odzovejo na naravne katastrofe; žrtvam hurikana Katrina je zagotovila skoraj 700 tovornjakov hrane in drugega blaga, žrtvam azijskega cunamija pa je namenila milijone dolarjev.
Trenutno se Nahranimo otroke osredotoča na skupnosti, ki jih je prizadela gospodarska kriza v ZDA, kjer opravlja 89 % svojega dela. Kombiji za nujno pomoč imenovani "Američani hranijo Američane" dostavljajo hrano in osebne higienske pripomočke otrokom in družinam v območjih ZDA, kjer je ta pomoč najbolj potrebna.
Nahranimo otroke bo svojo 30-letnico praznoval z opozarjanjem na mizerni položaj lačnih ljudi po vsem svetu, obenem pa pozdravlja pomoč s strani podjetij in posameznikov, ki zaznajo nujo po pomoči tistim manj srečnim okrog sebe.

O organizaciji Nahranimo otroke
Nahranimo otroke, ki sta jo leta 1979 ustanovila Larry in Frances Jones, se vztrajno uvršča med deset največjih mednarodnih humanitarnih organizacij v ZDA, ki temeljijo na zasebni in nevladni podpori. Nahranimo otroke je krščanska, mednarodna, neprofitna organizacija, s sedežem v Oklahoma Cityju, v ameriški zvezni državi Oklahoma, ki zagotavlja pomoč, hrano, zdravila, oblačila in druge nujne pripomočke posameznikom, otrokom in družinam, ki jim le-teh primanjkuje zaradi lakote, vojne, revščine ali naravnih nesreč. V finančnem letu 2007, je Nahranimo otroke razdelila preko 135 milijonov funtov hrane in drugih potrebščin otrokom in njihovim družinam v vseh 50 zveznih državah ZDA in drugod po svetu in tako vsak dan zagotovila skorajda 800.000 obrokov. Od njene ustanovitve je organizacija pomagala ljudem v stiski v 118 državah po celem svetu. Za več informacij lahko obiščete:

www.feedthechildren.org
www.larryjones.tv
www.givingisgood.org
www.feedthechildren.org/abandonedbabies

kontakti
Feed The Children
Rebecca Gass, Public Relations, 405-949-5140
Cell: 405-203-6038
Rebecca.Gass@feedthechildren.org