O-STA

Humanitarna organizacija Feed The Children (Nahranimo otroke) podpira Ameriškega predsednika Obamo v prizadevanjih za več vlaganj v globalno varnost preskrbe s hrano

OKLAHOMA CITY--(BUSINESS WIRE)-- Larry Jones, predsednik organizacije Feed The Children, je danes podprl obljubo predsednika Obame z vrha G20 v Londonu, da bo 448 milionov ameriških dolarjev nemudoma namenjenih za pomoč lačnim v revnih državah in dodatna milijarda dolarjev za globalno varnost perskrbe s hrano preko dodatne tehnične pomoči v kmetijstvu in razvoju.

"Na lastne oči sem videl neverjetno trpljenje lačnih otrok v Afriki, Latinski Ameriki in Aziji. Rad bi pohvalil predlog predsednika Obame za dejanska vlaganja v mednarodno pomoč lačnim in v nove pobude, ki bodo pomagale državam v razvoju povečati lastno kmetijsko proizvodnjo ter dolgoročno zmanjšati lakoto," je dejal Jones. "Medtem ko Feed the Children nadaljuje s svojo skrbjo za tiste, ki so v stiski tukaj v ZDA s svojim programom 'Američani hranijo Američane' in drugimi dejavnostmi, ne smemo pozabiti, da trenutna gospodarska kriza prihaja tudi do najrevnejših v revnih afriških državah in drugih državah v razvoju. Veliko prepogosto najbolj trpijo prav otroci, medtem ko se mi odločamo o potrebnih ukrepih."

Pobuda predsednika Obame za več pomoči državam v razvoju je del njegove zaprisege, da bo lakota otrok v ZDA izkoreninjena do leta 2015. Pomanjkanje globalne varnosti preskrbe s hrano ima pomembno mesto v najnovejšem poročilu Svetovnega programa za prehrano, v katerem avtorji ugotavljajo, da trenutno v svetu za lahkoto trpi skoraj milijarda ljudi, kar pomeni, da se je spremenil trend zadnjih tridesetih let, ko se je delež tistih, ki trpijo za lahkoto v revnih državah, manjšal. Feed The Children v sodelovanju z več kot 40 drugimi vodilnimi humanitarnimi organizacijami je pred kratkim podprla Načrt za končanje lakote (The Roadmap to End Hunger), ki vsebuje mnoge ukrepe, ki jih je napovedal ameriški predsednik.

V začetku prejšnjega tedna je Odbor za zunanje zadeve ameriškega senata potrdil Zakon o varnosti preskrbe s hrano (Global Food Security Act), S.384, ki ga je sprejela tudi organizacija Feed The Children. Zakon določa ukrepe proti globalni lahkoti, ki vključujejo vlaganja v dolgoročne rešitve in boljšo organizacijo pri teh prizadevanjih tako na ravni vlade kot v sodelovanju z neprofitnimi organizacijami. Zakon o varnosti preskrbe s hrano, ki sta ga predlagala republikanski senator iz Indiane, Richard Lugar, in demokratski senator iz Pennsylvanie, Bob Casey, določa, da naj bi imela Bela hiša posebnega koordinatorja za globalno varnost preskrbe s hrano, zvišuje nujno pomoč ljudem, ki trpijo največje pomanjkanje, z ustanovitvijo novega sklada za njuno pomoč - Emergency Food Assistance Fund, poleg tega pa predvideva tudi ustanovitev novega programa za razvoj kmetovanja na območjih, nagnjenih k revščini, ki bo s pridom uporabljal dognanja tako agronomije kot ameriških univerz in strokovnih šol.

Kljub gospodarski varnosti, ki jo imajo doma, so ameriški volilci pokazali pripravljenost za še več vlaganj v globalno varnost oskrbe s hrano in pomoči tistim, ki trpijo za lakoto. Nedavna študija organizacije Alliance to End Hunger (Zveza za končanje revščine), ki združuje vodilne neprofitne, verske, korporacijske in visokošolske institucije, vključno z Feed the Children, je pokazala, da velika večina (69%) volilcev podpira predlog, da bi ZDA namenile še en dodaten odstotek svojega proračuna za pomoč tujim državam v boju proti lakoti.

"Ključno je, da kongres potrdi Zakon o varnosti preskrbe s hrano in uresniči predsednikov načrt," je dejal Larry Jones. "Čas je tukaj izjemno pomemben, saj z vsakim dnem odlašanja trpi več lačnih otrok."

O organizaciji Feed The Children

Organizacijo, ki temelji na zasebni, nevladni podpori, sta leta 1979 ustanovila Larry and Frances Jones in od takrat se uvršča med 10 največjih humanitarnih organizacij v ZDA. Feed The Children je krščanska, mednarodna, neprofitna humanitarna organizacija s sedežem v mestu Oklahoma City, v zvezni državi Oklahoma, ki dostavlja hrano, zdravila, obleke in druge potrebščine posameznikom, otrokom in družinam, ki si jih sami ne morejo priskrbeti zaradi lakote, vojne, revščine ali naravnih nesreč.

V finančnem letu 2008 je organizacija razdelila več kot 45 milijonov kilogramov hrane in drugih osnovnih potrebščin otrokom in njihovim družinam v vseh 50 ameriških zveznih državah ter po svetu in tako priskrbela 900.000 obrokov vsak dan. Za več informacij obiščite spletne strani:

www.feedthechildren.org

www.givingisgood.org

www.larryjones.tv

www.feedthechildren.org/abandonedbabies

Kontakt

Feed The Children
Predstavnica za odnose z javnostmi
Rebecca Gass, 405-949-5140
GSM: 405-203-6038


Vir: Feed The Children
Podpora: Business Wire

Sporočilo za javnost dostopno na spletni strani:
http://www.businesswire.com/news/home/20090403005782/en