O-STA

Feed The Children praznuje 30. obletnico pomoči otrokom in družinam širom po svetu

OKLAHOMA CITY- Organizacija Feed The Children (Nahranimo otroke) leta 2009 obeležuje svoj 30. rojstni dan na isti način, kot je začela - tako da pomaga lačnim otrokom in družinam sveta.

Leta 1979 je trpljenje lačnih otrok potrkalo na vrata Larryja Jonesa, duhovnika, ki se je udeleževal konference na Haitiju. Tam je spoznal fanta, ki mu je bilo ime Jason. Jason tisti dan ni še ničesar pojedel, prosil je za nekaj penijev, da bi si lahko kupil kos kruha. Jones je fantu kupil žemljo, nekaj masla in pijačo, nato pa se čudil, kako je mogoče, da ta mladi mož strada, medtem ko doma v ZDA zaradi pomanjkanja tržnega povpraševanja žito gnije.

Za domačo kuhinjsko mizo sta z ženo Frances sklenila, da bosta ustanovila organizacijo, ki bo s tem presežkom hrane nahranila lačne sveta. In res, kmetje so na dvorišču hiše Jonesovih v Oklahomi zaželi puščati vreče žita. Iz teh skromnih začetkov se je rodila organizacija Feed The Children in danes, 30 let kasneje, je ta neprofitna organizacija zrasla v eno največjih nevladnih organizacij za pomoč v ZDA.

Jason, fant, ki je navdihnil to pomoč lačnim sveta, je vsa ta leta ostal v stiku z Jonesovimi in organizacijo Feed the Children. Umrl je lani v svoji domovini, potem ko se je bil pobral iz revščine in se podal na lastno poklicno pot kot duhovnik.

Njegov duh živi še naprej v znaku organizacije Feed The Children - ta prikazuje fanta, ki z dvignjeno skledo roti svet, naj se odzove njegovi prošnji za hrano. Od tega prvega srečanja leta 1979 je Feed The Children deloval v 118 deželah in vseh 50 državah ZDA ter zagotavljal pomoč milijonom pomoči potrebnih.

Feed The Children ima danes šest distribucijskih središč v ZDA in izvaja mednarodne operacije na petih celinah, na dnevni ravni zagotavlja hrano za več kot 800,000 obrokov širom po svetu.

Feed The Children je prav tako med tistimi, ki se kot prvi odzivajo na naravne katastrofe. Žrtve orkana Katrina je oskrbel s skoraj 700 tovornjaki, polnimi hrane in drugih potrebščin, žrtvam azijskega cunamija pa je namenil več milijonov dolarjev pomoči.

Feed The Children se trenutno osredotoča na skupnosti, ki jih je prizadela ekonomska kriza v ZDA, saj tam poteka več kot 89 odstotkov aktivnosti organizacije. Drugi postanek karavane Američani hranijo Američane je predviden 10. marca v Elkhartu, Indiani, kjer bo otrokom in družinam, ki so jih prizadela odpuščanja na območju Michiane, dostavljeno 14 tovornjakov, polnih hrane in osebnih potrebščin.

Feed The Children bo svojo 30. obletnico še naprej obeleževal z izpostavljanjem trpljenja lačnih po svetu, pri tem pa pozdravlja podporo podjetij in posameznikov, ki prepoznavajo potrebo za skrb za tiste manj srečne med nami.

O organizacije Nahranimo otroke

Organizacijo Feed The Children sta leta 1979 ustanovila Larry in Frances Jones. Redno se uvršča med 10 največjih mednarodnih dobrodelnih organizacij v ZDA, ki temeljijo na zasebni, nevladni podpori. Feed The Children je krščanska, mednarodna, neprofitna podporna organizacija s sedežem v Oklahoma Cityju v Oklahomi. Posameznike, otroke in družine, ki živijo v pomanjkanju zaradi lakote, vojne, revščine ali naravnih katastrof, oskrbuje z hrano, zdravili, oblačili in drugimi nujnimi potrebščinami. Leta 2007 je organizacija Feed The Children med otroke in njihove družine v vseh 50 državah ZDA kakor tudi drugod po svetu razdelila več kot 60 milijonov kilogramov hrane in drugih potrebščin, s čimer je zagotovila več kot 800,000 obrokov dnevno. Več informacij je na voljo na spletnih naslovih:

www.feedthechildren.org

www.larryjones.tv

www.givingisgood.org

Kontakti

Feed The Children
medijski kontakt:
Tony Sellars, 405-945-4077
mobilni telefon: 405-313-9890

Vir: Feed The Children
Omogoča Business Wire