O-STA

Vabilo na konferenco Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja, 20.3.2009 - GZS

Vabimo vas, da se udeležite 4. letne konference Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja, ki bo potekala v petek, 20. marca 2009 v veliki dvorani Gospodarske Zbornice Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani.

Konferenca se bo začela ob 9. uri:

· z uvodnim nagovorom državne sekretarke na Ministrstvu za šolstvo in šport Alenke Kovšca,

· prof. dr. Miro Cerar iz Pravne fakultete bo spregovoril o priložnostih učitelja, da v učencih prebudi veselje do učenja,

· prof. dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič iz Fakultete za socialno delo nam bo prikazala šolo kot prostor za soustvarjanje rasti in podpore učencem,

· 13 predstavnikov zavodov pa bo predstavilo primere iz prakse slovenskih vrtcev in šol.

Iz vsebine

Model Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja (KzP) je sistematičen in celovit pristop k vodenju kakovosti v šolstvu. Prejeti KzP certifikat potrjuje, da ima zavod vzpostavljen sistem vodenja kakovosti, ki sistematično vodi od vizije do ciljev.

KzP certifikat uporablja že preko sto slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol v Sloveniji. Tako vzgojno-izobraževalni zavodi iz različnih slovenskih regij svoje dejavnosti in udeležence usmerjajo v skupen cilj, to je sistem nenehnih izboljšav, ki vodi k povečanju zadovoljstva otrok, staršev, zaposlenih in širše družbe.

Namen konference je:

· predstaviti pomen prizadevanj zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter vzgojno-izobraževalnih institucij za razvoj posameznika in družbe;

· prikazati primere dobre prakse od vrtca do srednje šole;

· razpravljati o še neizkoriščenih priložnostih ter dinamiki vpeljevanja sprememb v slovenskem vzgojno-izobraževalnem prostoru.

Izkušnje uglednih profesorjev in predstavnikov vzgojno-izobraževalnih zavodov so dragoceno darilo vsem, ki si prizadevamo za dvig in nenehno izboljševanje kakovosti vzgojno-izobraževalnega procesa, saj je lepša prihodnost otrok naš najpomembnejši cilj.

Več informacij:

spletna stran projekta

program konference

Vljudno vabljeni, da se srečanja udeležite in o njem poročate, udeležbo prosimo potrdite na elektronsko pošto pr@siq.si.

Tine Lavrič
Odnosi z javnostmi

SIQ - Slovenski institut za kakovost in meroslovje

Tržaška cesta 2, SI-1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 47 78 117, 041 565 678
www.siq.si