O-STA

"Večer z uspešnim podjetnikom"

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske

vabi na

"Večer z uspešnim podjetnikom"

g. Ivo Boscarol, Pipistrel.

v četrtek, 17.04.2009, ob 16.00 uri

V prostorih UIP d.o.o., Ferrarska 8 (Ogrlica), Koper

Podjetje Pipistrel je bilo ustanovljeno leta 1987. Čeprav takrat še majhna delavnica za sestavljanje motornih zmajev, je bilo podjetje takrat prvi in edini zasebni proizvajalec zrakoplovov v Jugoslaviji.

V letu 1992 se je podjetje prestrukturiralo v družbo z omejeno odgovornostjo, ime Pipistrel pa se je ohranilo vse do danes. Do zgodnjih 90-ih let je bilo proizvedenih več kot 300 motornih zmajev, ki še vedno letijo povsod po svetu.

Z novimi idejami in organizacijo podjetja se je začela proizvodnja letal. Najprej so iz delavnice prihajala letala, proizvedena pod licenco tujega lastnika, v 1995 pa se je začel razvoj in sčasoma tudi proizvodnja lastnega motorno-jadralnega letala Sinus. Kmalu zatem je sledilo še letalo Virus. Od takrat naprej se je raznolikost izdelkov in storitev podjetja hitro širila, prav tako kot se je širila tudi prodajna mreža.

Po velikem prodajnem uspehu letala Sinus se je pojavilo ogromno povpraševanje po "pravemu" ultralahkemu motorno-jadralnemu letalu. Pipistrel je na to odgovoril z letalom Taurus. Taurus je prvo dvosedežno (sedeža drug ob drugem) ultralahko jadralno letalo s (pomožnim - uvlačljivim) motorjem in uvlačljivim podvozjem na svetu. Mnogi so bili skeptični o karakteristikah takega letala, a sedaj Taurus že navdušuje kupce z odličnim drsnim razmerjem 1:41 in do sedaj nepredstavljivo enostavnostjo upravljanja.

Poleg ultralahkih letal leti širom sveta, je tudi več kot 300 njihovih motornih zmajev. Poznani so po svoji robustni a vendar elegantni konstrukciji, malo potrebnega vzdrževanja in enostavnosti letenja.

V sproščenem vzdušju nam bo g. Boscarol predstavil svojo podjetniško pot ter vse prepreke, ki jih je srečal na poti do uspeha.

VSTOP PROST!

Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se na dogodek prijavite: www.uip.si (prijava preko koledarja dogodkov) ali preko e-pošte: info@uip.si ali po tel. 05 611 79 50.