O-STA

SafeNet in Aladdin Knowledge Systems Ltd. zdaj pod skupnim poslovodstvom

Posel v vrednosti 160 milijonov USD utrjuje SafeNetov vodilni položaj na trgu

BALTIMORE--(BUSINESS WIRE)-- SafeNet, Inc., vodilno podjetje na področju informacijske varnosti je danes objavilo, da bo vzpostavilo skupno poslovodstvo s podjetjem Aladdin Knowledge Systems Ltd., zaradi prevzema Aladdina s strani podjetja Vector Capital, lastnika SafeNeta, ki upravlja sklade zasebnega kapitala, s čimer bo nastal vodilni globalni ponudnik na področju upravljanja pravic za programsko opremo (SRM) in rešitev za identifikacijo in avtentikacijo uporabnikov. Pričakuje se, da bo v prihodnosti Aladdin v celoti vključen v podjetje SafeNet.

Združitev strokovnega znanja obeh vodilnih podjetij na trgu bo vodila do pospešenega razvoja izdelkov in na trg prinesla celostne rešitve z najboljšimi tehničnimi zmogljivostmi v svojem razredu, ki so potrebne za reševanje naraščajočih varnostnih izzivov strank.

"Zaključek te transakcije bo prinesel velike priložnosti našim strankam, vsem našim zaposlenim in panogi informacijske varnosti," je izjavil Chris Fedde, predsednik in glavni poslovni direktor SafeNeta. "V teh zahtevnih ekonomskih časih želijo stranke sodelovati s finančno močnim in aktivnim prodajalcem. S skoraj 500 milijoni USD skupnih prihodkov predstavljata SafeNet in Aladdin močno organizacijo, ki ponuja kritične rešitve na področju upravljanja pravic in varovanja podatkov v podjetjih za svetovno najpomembnejše poslovne in vladne stranke. Imeli bomo resnično globalno dejavnost na področju informacijske varnosti z več kot 25.000 strankami v 100 državah po svetu."

Aladdinovi v panogi vodilni izdelki za avtentikacijo in filtriranje vsebin bodo okrepili rešitve SafeNeta na področju varovanja podatkov v podjetjih, za poslovne in vladne stranke. Rešitve upravljanja pravic za programsko opremo bodo okrepile SafeNetove izdelke za preprečevanje piratstva programske opreme, kot tudi omogočile SafeNetu da razširi izdelke za upravljanje pravic za nastajajoče potrebe v panogi programske opreme. Aladdinove produktne linije bo vodil Prakash Panjwani, višji podpredsednik in generalni direktor SafeNeta. Aladdinove funkcije storitev in podpore za kupce bodo združeni s SafeNetovimi strukturami globalnih storitev in podpore, pod vodstvom Phila Saundersa, višjega podpredsednika SafeNeta za prodajo po svetu in storitve za stranke.

"Navdušeni smo, da lahko delimo naš uspeh z uspehom Aladdina in da lahko izkoristimo nadarjenost zaposlenih obeh podjetij v korist naših strank. Prodajalci programske opreme iščejo bolj učinkovite načine za licenciranje in izpolnitev svoje programske opreme strankam v teh težkih ekonomskih pogojih, ob zmanjšanju piratstva in okrepitvi virov prihodkov. Kombinacija SafeNeta in Aladdina nam omogoča, da vire namenimo v investicije v upravljanje pravic programske opreme in strankam omogočimo več možnosti, kot jih imajo danes za preprečevanje piratstva, licenciranje in upravljanje pravic," je izjavil gospod Panjwani. "Aladdin je bilo v zadnjih nekaj letih eno od najbolj inovativnih podjetij na področju izdelkov avtentikacije, kjer je oblikovalo najširši portfelj tovrstnih izdelkov na današnjem trgu, ki segajo od One-Time-Password (OTP) žetonov do žetonov z javnim ključem. Skupaj načrtujemo razširiti doseg teh izdelkov na nove trge, ob okrepitvi uporabnosti in upravljanju teh žetonov za podjetja, ki se bolj kot kadarkoli poprej zavedajo potrebe po močnih rešitvah za avtentikacijo in upravljanje identitet."

Guverner ameriške zvezne države Maryland Martin O'Malley je komentiral transakcijo in obširen odnos med Marylandom in izraelskimi podjetji, "SafeNet kaže kako lahko podjetje s sedežem v državi Maryland zagotavlja vodilnost v industriji na svetovni ravni na kritičnih področjih. Pričakujemo, da bo skupni nastop na trgu z Aladdinom oblikoval priložnosti za več delovnih mest v naši zvezni državi. Ponosen sem, da izpostavim 17 let trajajoče partnerstvo z Maryland/Izrael razvojnim centrom, ki vsak dan deluje s ciljem, da poveže Maryland in Izrael za povečanje poslovanja in s tem povečanja ekonomske aktivnosti in ustvarjanja več delovnih mest."

O podjetju SafeNet, Inc.

SafeNet je vodilno globalno podjetje na področju informacijske varnosti. Podjetje, ustanovljeno pred 25 leti, ponuja celotno varnost z uporabo svojih šifrirnih tehnologij za zaščito komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet in ponuja celoten spekter izdelkov, vključno s strojno opremo, programsko opremo in čipi. UBS, Nokia, Fujitsu, Hitachi, Bank of America, Adobe, Cisco Systems, Microsoft, Samsung, Texas Instruments, ameriški ministrstvi za obrambo in domovinsko varnost, ameriški davčni urad in številne druge stranke zaupajo svoje varnostne potrebe SafeNetu. V letu 2007 je SafeNet prevzela družba Vector Capital, podjetje, ki upravlja sklade tveganega kapitala v višini 2 milijard USD, ki je specializirana za tehnološki sektor. Za več informacij obiščite www.safenet-inc.com.

O podjetju Vector Capital

Vector Capital je vodilno podjetje, ki upravlja sklade tveganega kapitala in ki je specializirano za oddelitve delov poslovanja iz podjetij, odkupe in rekapitalizacije uveljavljenih tehnoloških podjetij. Vector identificira in zasleduje te zahtevne investicije tako na zasebnih kot javnih trgih. Vector aktivno sodeluje z vodstvenimi ekipami za oblikovanje in izvršitev novih finančnih in poslovnih strategij, ki znatno izboljšajo konkurenčni položaj teh podjetij in povečajo njihovo vrednost za zaposlene, stranke in delničarje. Med opazne investicije Vectorja spadajo LANDesk Software, Savi Technology, SafeNet, Corel Corporation (Nasdaq:CREL), Precise Software Solutions, Printronix, Register.com, Tripos, WinZip in Watchguard Technologies. Za več informacij obiščite www.vectorcapital.com.

O podjetju Aladdin

Aladdin Knowledge Systems je vodilno podjetje na področju informacijske varnosti z pisarnami v 15 državah, globalno mrežo partnerjev in številnimi nagradami za inovacijo. Aladdin eToken je svetovno prva avtentikacijska rešitev, ki temelji na USB-ju in ponuja orodja za upravljanje identitet in dostopa, ki ščitijo občutljive podatke. Aladdinova tehnologija dvofaktorske avtentikacije SafeWord ščiti pomembna sredstva in aplikacije podjetij. Aladdin HASP SRM spodbuja rast razvijalcev programske opreme in založnikov z močno zaščito pred piratstvom, zaščito intelektualne lastnine in varnim licenciranjem ter aktivacijo izdelkov. Aladdinov eSafe zagotavlja inteligentno varnost spletnega prehoda v realnem času, ki pomaga varovati podatke in omrežja, izboljšuje produktivnost in omogoča skladnost s pravili. Obiščite www.Aladdin.com.

Opomba urednika: SafeNet je registrirana blagovna znamka SafeNet, Inc. Vse ostale blagovne znamke so v lasti njihovih lastnikov.

Kontakti

SafeNet
Stiki z javnostjo:
Donna St. Germain, 443-327-1454
donna.stgermain@safenet-inc.com
ali
Stiki z analitiki:
Gregg Lampf, 443-327-1532
gregg.lampf@safenet-inc.com

Vir: SafeNet, Inc.

Oglejte si to objavo za javnost na spletu na:
http://www.businesswire.com/news/home/20090324006235/en