O-STA

Mark A. Floyd imenovan za novega predsednika uprave SafeNeta

BALTIMORE, ZDA - (BUSINESS WIRE) - SafeNet, Inc., vodilno podjetje na področju informacijske varnosti, sedaj pod skupno upravo z Aladdin Knowledge Systems, je danes sporočilo, da se je SafeNetu kot predsednik uprave pridružil g. Mark A. Floyd.

G. Floyd se je ekipi uprave pridružil 1. julija in prevzel delovno mesto, ki je bilo prazno od oktobra 2006.

"Mark v naše podjetje prinaša več kot 30 let izkušenj v izvršnem vodenju, ki odlično dopolnjujejo našo upravno ekipo in cilje podjetja. Njegovi uspehi zajemajo vse od ustanovitve lastnega podjetja do vodenja več milijard dolarjev vrednih tehnoloških organizacij in ukvarjanja z javnimi ponudbami," je povedal Chris Fedde, predsednik in direktor poslovanja pri SafeNetu. "Tu gre res za bogatenje moči z močjo. Markovo strokovno znanje in njegovo poznavanje rastočih podjetij bo še utrdilo SafeNetov položaj na trgu informacijske varnosti. To je kombinacija, ki bo v prihodnje dosegla zastavljene cilje."

Pred tem je g. Floyd delal kot predsednik uprave v podjetju Entrisphere, ponudniku komunikacijske opreme, ki ga je leta 2007 uspešno prodal Ericssonu. Še prej je g. Floyd ustanovil in kot predsednik uprave vodil Efficient Networks, vodilno podjetje na področju telekomunikacijske opreme specializirano za DSL tehnologije, ki ga je popeljal na borzo in pozneje za 1,7 milijard ameriških dolarjev prodal Siemensu. Pred kratkim je bil g. Floyd partner El Dorado Ventures, trenutno pa opravlja delo predsednika uprave pri podjetju Tekelec (Nasdaq: TKLC) in je tudi član uprave podjetij Riverbed Technology, Inc. (Nasdaq:RVBD) in Cyan Optics, Inc.

Mark Floyd je komentiral: "Tisto kar me je res pritegnilo k SafeNetu je edinstvena kombinacija širine in intelektualne lastnine, ki jo spremljata izjemno nadarjena upravna ekipa in baza zaposlenih. Podjetje je res vodilno v tem dinamičnem sektorju, saj prodaja najpomembnejše izdelke najbolj osveščenim komercialnim strankam in vladam po vsem svetu. Verjamem, da lahko s temi temelji dosežemo neverjetne stvari in popeljemo to podjetje še naprej. Zelo sem vesel, da sem del ekipe, ki bo vodila ta prizadevanja."

"Pred dobrim letom se je uprava lotila zelo selektivnega iskanja predsednika v upanju, da bi našla dobro dopolnilo k SafeNetovi močni vodilni ekipi," je povedal David Fishman iz partnerskega podjetja Vector Capital. "S preko 500 milijoni ameriških dolarjev dohodkov je SafeNet tretji največji ponudnik sistemov informacijske varnosti na svetu, ki ima vodilen položaj v vseh segmentih svojega poslovanja, vključno z upravljanjem s pravicami in zaščito poslovnih informacij. Verjamemo, da nam bodo Markovi dosežki v vodilnih podjetjih iste velikosti pomagali čim bolje izkoristiti dobre priložnosti za nadaljnjo rast, ki nam jih ponuja ta dinamični trg. Verjamemo tudi, da smo s tem poslali močno sporočilo vsem svojim zaposlenim, strankam in partnerjem."

O podjetjih SafNet in Aladdin Knowledge Systems

Leta 2007 je SafeNet kupil Vector Capital, 52 ameriških dolarjev vredno zasebno podjetje specializirano za tehnološki sektor. Vector Capital je marca 2009 kupil Aladdin in ga postavil pod skupno vodstvo s SafeNetom. Skupaj sta ti dve vodilni podjetji tretje največje podjetje s področja informacijske varnosti na svetu; na trg prinašata integrirane rešitve potrebne za reševanje vedno bolj zahtevnih varnostnih izzivov svojih strank. SafeNetove rešitve s šifrirno tehnologijo ščitijo komunikacije, intelektualno lastnino in digitalne identitete podjetij ter vladnih organizacij. Aladdinova zaščita programske opreme, licenciranje in avtentifikacijske rešitve ščitijo informacije in premoženje podjetij in njihove zaposlene pred piratstvom in prevarami. SafeNet in Aladdin sta združila preko 50 let izkušenj in znanja na področju zaščite v več kot 100 državah po vsem svetu. V prihodnje bo Aladdin popolnoma integriran v SafeNet. Za več informacij obiščite www.safenet-inc.com ali www.aladdin.com.

Opomba: SafeNet je registrirana znamka SafeNet, Inc. Vse druge znamke so last njihovih lastnikov.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6000656&lang=en

Konatakti:

SafeNet, Inc.
Odnosi z javnostmi:
Donna St.Germain, 443-327-1454
donna.stgermain@safenet-inc.com
ali
analiza:
Gregg Lampf, 443-327-1532
gregg.lampf@safenet-inc.com


Vir: SafeNet, Inc.
Smart Multimedia Gallery