O-STA

Naslednja stopnja v razvoju sistemov za preprečevanje finančnih zlorab - SMARAGD MDS 4.0

- vse v enem za boj proti finančnim zlorabam
- celovit pristop k zmanjšanju tveganja
- sistem SMARAGD MDS Monitoring & Detection System je nadgraditev sistema S/Research

Stuttgart - Z novim sistemom za preprečevanje finančnih zlorab SMARAGD Anti-Finance Crime Suite je podjetje Cellent Finance Solutions AG povezalo rešitve iz linije SMARAGD v integriran in celovit paket za preprečevanja finančnih zlorab. Napredek na sistemu je usklajen z mednarodnimi standardi in evropsko zakonodajo ter temelji na celovitem pristopu k tveganju. Novo, standardizirano in mednarodno ime zagotavlja zgoščenost in prepoznavnost posameznih izdelkov. Paket trenutno vsebuje šest rešitev za boj proti različnim vrstam finančnih zlorab kot so pranje denarja, financiranje terorizma ter zloraba notranjih informacij pri ponudnikih finančnih storitev in zavarovalnicah. Prve uporabe novega sistema v večjih mednarodnih bankah so se izkazale za uspešne. Gre za nadgrajeno različico sistema, ki je bil predstavljen leta 2000 pod imenom S/Research in se je neprestano razvijal vse do danes, ko se trgu predstavlja SMARAGD MDS 4.0.

Sistem SMARAGD Anti-Finance Crime Suite vsebuje celo vrsto modulov in se uporablja za dovršen, izpopolnjen in centraliziran boj proti pranju denarja in drugim prevaram v globaliziranem finančnem svetu. Podjetje je v projekt vložilo več kot deset let izkušenj na področju boja proti finančnim zlorabam ter razvilo celostno strategijo v okviru izdelka, ki stane nekaj milijonov evrov. Werner Guderlei, vodja oddelka za boj proti finančnim zlorabam pri podjetju Cellent Finance Solutions, je takole poročal o prvih izkušnjah z novim sistemom: "Več uglednih, mednarodnih zasebnih bank sistem SMARAGD Anti-Finance Crime Suite že uporablja. Odzivi po preizkusnem obdobju so presegli naša visoka pričakovanja. Stranke so poročale o občutnem izboljšanju delovanja, zlasti pa boljši uporabnosti izdelka in nižji stopnji napačnih opozoril o zlorabi."

Usklajena grafika ter uporabniku prijazna kazala omogočajo učinkovit potek dela. Nova povezava uporabniku omogoča tudi nastavitev jezika, in podpira tudi eksotične kaligrafske jezike kot sta kitajščina in japonščina.

Kontakt za medije:

Cellent Finance Solutions AG
Werner Guderlei
Vodja oddelka za boj proti finančnim zlorabam
E-pošta: werner.guderlei@cellent-fs.de