O-STA

MURA - imetnica laskavega naziva Superbrands Slovenia 2009

Datum: 13. 07. 2008

Zgodba "skromne šivilje z velikansko trmo" imetnica naziva Superbrands Slovenia 2009. -Ključni kriteriji ocenjevanja: kvaliteta, zanesljivost, emocionalni naboj in drugačnost blagovne

znamke. - Superbrandi kot blagovna znamka Mura konvergiranjo percepcijo potrošnikov.

Murska Sobota, 13.07.2009. Blagovna znamka Mura je imetnica laskavega naslova Superbrands Slovenia 2009, kar potrjuje njen začetek zgodbe o "skromni šivilji z velikansko trmo". Superbrandi kot Mura so lahko blagovne znamke, ki so močnejše od svoje konkurence in katere imajo potrošniki raje od drugih. To dokazuje, da blagovna znamka Mura odlično konvergira percepcijo potrošnikov.

Blagovna znamka Mura nosi v sebi zgodbo z majhnim začetkom in veliko prihodnostjo, zgodbo skromne šivilje z velikansko trmo, zgodbo o natančnosti, ki je postala obsedenost s perfekcijo. S svojo predanostjo iz dneva v dan že več kot 80 let proizvaja in trži vrhunska ženska in moška oblačila za najzahtevnejše kupce.

Ena izmed stotih imetnic laskavega naslova Superbrands Slovenia 2009 je v letošnjem letu tudi blagovna znamka Mura. Naslov si je tako kot ostale slovenske blagovne znamke pridobila na osnovi javnega glasovanja s pomembnim številom glasov potrošnikov in neodvisnega ter prostovoljnega strokovnega sveta, katerega sestavljajo priznani strokovnjaki iz poslovnega sveta, sveta marketinga, medijev, univerz in strokovnih združenj. Ključni kriteriji pri ocenjevanju blagovnih znamk za Superbrade so kvaliteta, zanesljivost, emocionalni naboj in drugačnost blagovne znamke. Njihova značilnost se kaže v tem, da so močnejše od svoje konkurence in da odlično konvergirajo percepcijo potrošnikov. Komunikacijski status pa pri potrošnikih dodatno ustvarja občutek pomembnosti posamezne blagovne znamke ter daje zagotovilo, da je izbral najboljši proizvod.

Pridobitev naziva Supebrands Slovenia 2009 od mednarodne organizacije Superbrands, ki je edina globalna in neodvisna avtoriteta na področju znamčenja, nam dodatno potrjuje, da je blagovna znamka Mura na trgu Slovenije prepoznavna, cenjena in spoštovana.

Kontakt: Martina Maučec, tel: 02 513 27 06, e-mail: martina.maucec@mura.si