O-STA

Vesna Velišček: Priložnosti za mlade so!

Ko beseda nanese na gradnjo kariere, se večina ljudi najprej spomni na formalno izobraževanje in dlje od tega niti ne pomisli. Tako misli tudi veliko mladih, ki med samim študijem ne razmišljajo preveč, ali bodo po diplomi zaposljivi, kaj šele o tem, da bi začeli graditi svojo kariero že med samim študijem. V Sloveniji še vedno prevladuje stara miselnost, da je diploma tista, ki omogoča in zagotavlja uspešno življenje in takojšnjo zaposlitev.

Vesna Velišček med mladimi predstavlja svetlo izjemo, saj se njena gradnja kariere še zdaleč ni končala s končanjem študija. Kot pravi sama, ji je fakulteta dala predvsem teoretično znanje brez prakse in delovnih izkušenj, in samo s tem bi na trgu dela težko konkurirala. Zato se je odločila, da izrabi možnosti, ki jih mladim ponuja Evropska Unija. Preko programov, izmenjav, seminarjev in konferenc je pridobila vrsto izkušenj in okrepila svojo mrežo poznanstev, prav to pa je tisto, kar posamezniku danes pri iskanju zaposlitve najbolj koristi. Kot pravi Vesna, možnosti za mlade vsekakor so, na mladih pa je, da jih poskušajo čimbolje izkoristiti zase in za svojo prihodnost.

Njeno aktivnost in uspešnost so opazili tudi pri projektu Nefiks in Talentiran.si. Prav zato, ker s svojo pozitivno naravnanostjo, proaktivnostjo in odločnostjo pri doseganju svojih ciljev predstavlja ostalim mladim svetel zgled, so jo imenovali za ambasadorko portala Talentiran.si. Na ta način med mladimi širi idejo o pomembnosti neformalnega učenja in beleženja vseh izkušenj v Nefiks ali e-Nefiks. Intervju z njo si lahko preberete na www.talentiran.si, morebitna vprašanja pa pošljite na stasa.barbic@talentirana.si.