O-STA

Družbena vloga žensk: razlike in skupne točke žensk in moških

Splošno prepričanje družbe je, da so gospodinjska opravila in skrb za otroke ženska dela, služenje kruha pa je moško delo, kar naj bi sledilo iz narave moškega in ženske.

Na seminarju Družbena vloga žensk: razlike in skupne točke žensk in moških, ki je 16. septembra potekal na Društvu mladinski ceh, smo poskušali preučiti razvoj te družbene oznake in se pogovarjali o družbeni in spolni vlogi žensk in moških. Brezplačen seminar je bil izveden v okviru projekta Družbena vloga žensk in ga je sofinanciral Urad za enake možnosti.

Seminar je potekal interaktivno, tako da smo se skozi teorijo in praktične vaje spraševali o družbeni vlogi žensk v preteklosti in danes, raziskali, kako lahko vsak razvije svojo družbeno moč, kakšne razlike med dekleti in fanti nastanejo že v procesu socializacije, kakšen pravzaprav je idealen moški, kakšna idealna ženska, kako je stil delovanja povezan s spolom itd. Seminar sta vodili trenerki projekta Mladinska akademija Petra Pucelj Lukan in Tadeja Mesojedec.

Informacije o seminarjih in delavnicah Društva mladinski ceh lahko dobite na spletni strani www.mladinski-ceh.si/akademija, telefonskih številkah 040 207 860, 01/427 71 40 (Petra) ali elektronskem naslovu petra@mladinski-ceh.si.