O-STA

Še 600 kresničk Butan plina za najmlajše šolarje na Štajerskem

Butan plin d.d. je v okviru akcije BODI preVIDEN najmlajšim v osnovnih šolah Bratov Polančičev in Borcev za severno mejo v Mariboru, v Hočah, Malečniku, Veliki Nedelji, Slovenski Bistrici, Miklavžu na Dravskem polju ter na Sladkem vrhu za varnejšo pot v šolo podaril več kot 600 kresničk.

(Maribor, 23. september 2009) Butan plin je v okviru akcije BODI preVIDEN najmlajšim v osnovnih šolah Bratov Polančičev in Borcev za severno mejo v Mariboru, v Hočah, Malečniku, Veliki Nedelji, Slovenski Bistrici, Miklavžu na Dravskem polju ter na Sladkem vrhu za varnejšo pot v šolo podaril še 600 kresničk. Tako podjetje, ki je največji slovenski distributer utekočinjenega naftnega plina (UNP), počasi zaokrožuje akcijo podarjanja kresničk, saj jih je v septembru podarilo že 1.500, vse otroke pa nagradijo še z zvezki.

V osnovni šoli Bratov Polančičev v Mariboru so učenci prvih in drugih razredov pripravili kratek program, mariborska policistka in policist pa sta otrokom pokazala in poučila, kako in kje se pravilno nosi kresničko, da si na cesti kar najbolj opazen. Pešci, še posebej najmlajši, so namreč ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu in prav zato se je Butan plin d.d. kot družbeno odgovorno podjetje tudi letos pridružil akciji BODI preVIDEN, s katero opozarja najmlajše učence v osnovnih šolah o pomenu uporabe kresničk in drugih odsevnih materialov, ki zagotavljajo večjo varnost pešcev.

Pripis k fotografijama:

Foto 1: Otroci so z zanimanjem prisluhnili policistu, ki jim je razložil o pomenu in uporabi odsevnih teles v prometu.

Foto 2: Policistka in policist sta otrokom na OŠ Bratov Polančičev razdelila kresničke.

Vir: Tanja Medved, tmedved@butanplin.si, www.butanplin.si