O-STA

Butan plin podaril kresničke še najmlajšim udeležencem v prometu občini Izola

Butan plin d.d. je v okviru akcije BODI preVIDEN otrokom osnovnih šol in vrtcev v občini Izola podaril 300 kresničk ter 70 odsevnih jopičev

(Izola, 23. oktober 2009) Podjetje Butan plin, ki je vodilni distributer utekočinjenega naftnega plina (UNP) v Sloveniji, je danes z obiskom izolskih osnovnih šol Vojke Šmuc, Dante Alighieri in Livade ter vrtca Mavrica (enota Livade) zaključil predajo kresničk najmlajšim. Butan plin se je namreč tudi letos pridružil akciji za večjo prometno varnost BODI preVIDEN in najmlajših osnovnošolcem po Sloveniji podaril več kot 3.000 kresničk in več kot 300 svetlobno-odsevnih brezrokavnikov.

Danes so obiskali še izolsko občino ter otrokom tamkajšnjih osnovnih šol in vrtcev podarili 300 kresničk ter 70 svetlobno-odsevnih brezrokavnikov, ki jih bodo lahko nosili, ko se bodo v skupini sprehajali izven šole. Okoli 80 najmlajših izolskega vrtca Mavrica je obiskal tudi vodja občinskega inšpektorata Almin Huremovič, ki je otrokom razložil pomen uporabe kresničk in drugih odsevnih teles v prometu, da bo njihova pot v šolo varnejša. Pešci, še posebej pa najmlajši, so namreč ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu, z akcijo pa se opozarja učence v šolah, njihove starše in stare starše na uporabo kresničk in drugih odsevnih materialov, ki zagotavljajo večjo varnost pešcev.

Pripis k fotografijama:

Foto 1: Otroci vrtca Mavrica v Izoli - enote Livade so si odsevne jopiče takoj oblekli.

Foto 2: Otroci vrtca Livade so se z odsevnimi jopiči podali na prvi sprehod.

Vir: Tanja Medved, tmedved@butanplin.si, www.butanplin.si