O-STA

Butan plin podaril kresničke še najmlajšim osnovnošolcem v občini Trebnje

Butan plin d.d. je v okviru akcije BODI preVIDEN je najmlajšim v treh osnovnih šolah v občini Trebnje podaril 350 kresničk

(Trebnje, 14. oktober 2009) Podjetje Butan plin, ki je največji distributer utekočinjenega naftnega plina (UNP) v Sloveniji, je letos v okviru akcije za večjo prometno varnost BODI preVIDEN najmlajših osnovnošolcem po Sloveniji podaril že več kot 2.000 kresničk. Danes so obiskali še občino Trebnje ter otrokom tamkajšnjih osnovnih šol Trebnje, Mirna in Veliki Gaber podarili še 350 kresničk ter 30 svetlobno-odsevnih brezrokavnikov, ki jih bodo lahko nosili, ko se bodo v skupini sprehajali izven šole, saj so prav pešci, še posebej pa najmlajši, ena najbolj ogroženih skupin udeležencev v prometu.

Okoli 70 najmlajših učencev osnovne šole Trebnje v Trebnju je danes obiskal tudi policist, ki je otrokom razložil pomen uporabe kresničk in drugih odsevnih teles v prometu, da bo njihova pot v šolo varnejša. Mitja Štoka, komercialni direktor Butan plina, je povedal: "Upamo, da boste kresničke redno nosili in tako na poti v šolo varnejši. Dnevi so namreč vse krajši, s svetlobnimi signali pa vas bodo vozniki oziroma drugi udeleženci v prometu na cesti hitreje opazili." Otroci so pripravili kratek program, Butan plin pa je vse nagradil še z zvezki.

Pripis k fotografijama:

Slika levo zgoraj: Otroci so z zanimanjem prisluhnili predstavniku podjetja Butan plin, ki jih je pozdravil in podaril kresničke.

Slika spodaj: Najmlajši osnovnošolci šole Trebnje so se razveselili kresničk in zvezkov.

Vir: Tanja Medved, Butan plin, d.d.,e-mail: tmedved@butanplin.si, www.butanplin.si