O-STA

Mlade ideje za Evropo bodo nastale tudi v Sloveniji

Skupaj z organizacijo IFOK iz Nemčije in Šolskim centrom Postojna bomo v Društvu mladinski ceh izvedli projekt Mlade ideje za Evropo.

Na Šolskem centru Postojna bodo v petek, 2. oktobra, učenci Šolskega centra Postojna skupaj s svojimi mentorji širši javnosti in medijem, predstavili svoje ideje. Kot častni ambasadorji projekta, se bodo zaključne prireditve in dinamične predstavitve rezultatov, udeležili evropski poslanci Lojze Peterle, Jelko Kacin, Milan Zver ter evropska poslanka Romana Jordana Cizelj. Projektni teden na katerem bodo mladi razmišljali o inovativnih virih novih energij bo sicer potekal na Šolskem centru Postojna od 29. septembra do 2. oktobra.

Tematika zajema zelo široko področje, ki ga bodo dijaki podrobneje razdelali in s pomočjo strokovnjakinj Barbare Kvač iz organizacije Fokus ter dr. Lučke Kajfež Bogataj profesorice na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani oblikovali predloge za oblikovalce politik, stroko in gospodarstvo.

Vabimo vas na zaključno prireditev, ki bo v petek, 2. oktobra 2009, ob 11h v sejni dvorani Šolskega centra Postojna.

Vabljeni ste tudi, da nas obiščete v času delavnic, ki potekajo vsak dan od torka 29. septembra do 1. oktobra, med 8h in 14h.

Projekt poteka v petnajstih evropskih državah, finančno ga pa podpira Robert Bosch Stiftung iz Nemčije v Sloveniji ga pa izvaja Društvo mladinski ceh iz Ljubljane.

V projektnem tednu sodelujejo s slovensko šolo Šolski center Postojna še učenci nemške šole Europaschule Marie & Pierre Curie iz Gubena. Dijaki med seboj ves čas izmenjujejo rezultate, kar projektu zagotavlja nadnacionalni pogled. Inovativne ideje se bodo neposredno predstavile in posredovale oblikovalcem politik, tako na nacionalni, kakor tudi na nadnacionalni ravni.

Dodatne informacije: 01 427 71 40 ali 040 480 411 (Martin, Tadeja).