O-STA

Dijaki s 1001 idejo

Dijaki Šolskega centra Postojna so v tem tednu pokazali svoje znanje in razvili kar nekaj idej, ki bodo s svojim delovanjem morda nekoč pripomogle k boljšim virom energije v Evropi.

Ideje so različne in prihajajo od dijakov, ki sicer obiskujejo gimnazijo, smer strojni ali smer ekonomski tehnik. Vse svoje ideje bodo predstavili v simulaciji parlamentarne debate, ki se bo zaključila z evropskimi volitvami v petek, 2. oktobra 2009 ob 11h na Šolskem centru v Postojni.

Njihovim idejam sta že prisluhnili strokovnjakinji Lučka Kajfež Bogataj, slovenska klimatologinja iz Biotehniške fakultete v Ljubljani, ter Barbara Kvač, vodja energetskega programa Fokus, ki sta njihove ideje tudi komentirali.

V petek, na zaključni prireditvi, pa bodo prisluhnili tudi evropski poslanci (Lojze Peterle, Jelko Kacin, Milan Zver, Romana Jordan Cizelj), ki bodo mlade ideje lahko resnično prenesli v Evropo.

Projekt poteka skupaj z organizacijo IFOK iz Nemčije in Šolskim centrom Postojna izvajamo v Društvu mladinski ceh projekt Mlade ideje za Evropo. Projektni teden o inovativnih virih novih energij sicer poteka na Šolskem centru Postojna od 29. septembra do 2. oktobra.

Vabimo vas na zaključno prireditev, ki bo v petek, 2. oktobra 2009, ob 11h v sejni dvorani Šolskega centra Postojna.

Dodatne informacije: 040 480 411 (Martin)