O-STA

3. Konferenca nevladnih organizacij Podravja

21. oktober 2009

Narodni dom Maribor, Ulica Kneza Koclja 9, Maribor

Leti 2008 in 2009 sta prinesli v nevladni sektor nov veter sprememb na področju zagotavljanja boljših pogojev za njegovo delovanje in razvoj. V preteklosti je bilo več poskusov in predlaganih rešitev kako zagotoviti ustrezno okolje za delovanje nevladnih organizacij, ki pa žal niso obrodili želenih sadov, vsekakor pa so zagotovili dobro osnovo za nadaljnja prizadevanja. V lanskem letu so v nevladni sektor vstopila regionalna stičišča, ki skupaj s horizontalnimi podpornimi organizacijami (CNVOS, ZDOS in ZSU) predstavljajo zametek organizirane strukture sektorja. V sodelovanju z nevladnimi organizacijami je bil v začetku letošnjega leta spisan dokument poimenovan PLAN C, ki je postal akcijski načrt prihodnjega razvoja nevladništva v Sloveniji. Z njegovo vsebino je bila seznanjena nova vlada in sledilo je obdobje prizadevanj za uresničitev v njem zapisanih načrtov in želja.

Smo bili pri tem uspešni? Je čutiti naklonjenost oblasti za dosego premika na bolje, ko gre za nevladne organizacije? Smo na pravi poti? Kam želimo zapeljati nevladni sektor?

Na konferenci želimo v sodelovanju z nekaterimi glavnimi akterji dogajanja osvetliti dosedanje aktivnosti, trenutno stanje in perspektive razvoja nevladnega sektorja v Sloveniji.

Program:

1. Civilni dialog 2008-2009: kaj smo dosegli?

2. Kaj lahko pričakujemo od Urada za NVO?

3. Predstavitev dela medresorskih NVO komisij

4. Predstavitev sindikata NVO

5. Odprti termin: teme, ki jih predlagajo NVO (težave, rešitve, dobre prakse, pozivi, sklici, aktualne pobude,...)

6. Predstavitev Slovenske filantropije in prostovoljstva

Vabila za udeležbo na konferenci sprejemamo na info@nevladna.org, po telefonu: 02 234 21 28, oziroma s pomočjo elektronskega obrazca na naslovu:

http://www.nevladna.org/pomoc-nvo/izobrazevanja/prijava-na-3-konferenco-nvo/