O-STA

Kyocera Mita FS-8000C, prvi barvni laserski tiskalnik, ki uporablja tehnologijo ECOSYS in KM-4350w, nova večopravilna naprava velikega formata

Nov barvni laserski tiskalnik FS-8000C je prvi tovrstni izdelek, ki uporablja "brezkartušno« (cartridge-free) tehnologijo ECOSYS. To pomeni, da ima namesto kartuš, ki jih uporabljajo običajni barvni laserski tiskalniki, FS-8000C ECOLaser močan tiskalniški boben in druge komponente z dolgo življenjsko dobo ter potrebuje od potrošnega materiala samo toner, kar zmanjšuje količino odpadkov do 80 odstotkov.

Prva integracija tehnologije ECOSYS v proces barvnega tiskanja pomeni, da je Kyocera Mita zadovoljila najvišje zahteve uporabnikov. Barvni laserski tiskalniški sistem Kyocere Mite zagotavlja visoko kakovost in hitrost tiskanja 30/8 strani na minuto, zanesljivost ter prilagodljivost, združene z najnižjo ceno za stran, ne glede na to ali tiska v barvah ali črno-belo.

Visoka hitrost, omrežne zmogljivosti, žive barve in izjemna kakovost izpisa 600 dpi so doseženi s pomočjo tehnologije »multibit«. Omenjena tehnologija je omogočila izjemno povišanje ločljivosti in posledično kakovosti tiska s tiskanjem v 256 različnih odtenkov sivin. Uporabniki lahko celo izberejo med sijajnim in matiranim izpisom. Ujemanje barv v kombinaciji s sistemom EASS (Environment Adoption Stabilisation system) zagotavlja enako kakovost izpisa ne glede na spremembo temperature ali zračnega pritiska.

Nove tehnologije, kot sta »Fixed Developing Chamber System« in napredni »MC-ROD«, zmanjšujejo število posamičnih delov in povečujejo zanesljivost ter vzdrževalne intervale celotnega tiskalniškega sistema.

Tudi druge koristne funkcije linije enobarvnih tiskalnikov Kyocere Mite so vključene v sistem FS-8000C, tako da lahko ponuja funkciji API in PRESCRIBE, za po meri narejene izhodne rešitve. Številni vmesniki in emulacije omogočajo implementacijo sistema v pisarniška okolja in enostavno omrežno upravljanje sistema prek upravljavskega orodja KM Net Viewer.

Dolgi vzdrževalni intervali, enostavna in učinkovita vzdrževalna preskrba in 2-letna garancija za tiskalnik, 3 leta ali 400.000 strani garancije za boben ter 3 leta ali 200.000 strani za razvijalno enoto (barvne in črno) zagotavljajo visoko varnost naložbe. Toner je potrebno zopet naložiti po 10.000 natisnjenih barvnih strani (cyan, magenta, yellow) in 25.000 natisnjenih enobarvnih strani; številke temeljijo na 5-odstotnemu pokrivanju.

Prvi barvni laserski tiskalnik podjetja Kyocera Mita, ki temelji na tehnologiji ECOSYS, bo uporabnikom na voljo konec leta 2001. Kot najbolj napreden barvni laserski tiskalnik v svojemu razredu bo KM FS-8000C lahko ponudil najvišjo kakovost in storilnost v enem, okolju prijaznem in gospodarnem paketu.


KM-4350w
KM-4850w je nova naprava velikega formata podjetja Kyocera Mita, ki v sebi združuje funkcije fotokopirnega stroja, tiskalnika (risalnika) in omrežnega skenerja. Nov model se lahko ponaša z izjemno visoko storilnostjo, z najhitrejše izdelano prvo kopijo v svojem segmentu (manj kot 18 sekund za izdelavo prve fotokopije ali izpis A1 strani). Kopiranje/tiskanje visoke hitrosti je standard, s konkurenčnim časom za vsak format –4.8m/min, 4A0/min in 7A1/min.

KM-4850w sodi v segment srednjega razreda naprav velikega formata /3A0-5A0 kot zamenjava za Xi-8020, ki je zaslovel po najvišji kakovosti slik. KM-4850w pa je že tako impresivno kakovost svojega predhodnika še izboljšal z uporabo tiskalniške tehnologije »multibit« – 4-bitno tiskanje, ki je najvišje v industriji. Najboljšo kakovost slike je mogoče ustvariti z ločljivostjo 600 x 600 dpi in 256 odtenki sivine za skeniranje, fotokopiranje in tiskanje.

Možnost rokovanja s papirjem za KM-4850w vključuje standardno dvojno papirno rolo in »bypass« z dodatno papirno rolo. Omrežne zmogljivosti so 10/100 Base T (Ethernet standard).

Izvirna oblika naprave KM-4850w združuje privlačnost in praktičnost. Kompaktna školjka v kombinaciji polnočno modre in sive barve je oblikovana tako, da prihrani čim več prostora, ključni elementi pa vsebujejo funkcije, ki so enostavne za uporabo. Pokončna nadzorna plošča in LCD zaslon z osvetlitvijo od zadaj ponujata izboljšano vidljivost ter enostavno branje in upravljanje funkcij na ekranu. Prav tako je izboljšana tudi struktura papirne role, tako da jo je enostavno naložiti.

"Dvojni dostop" pomeni, da se, medtem ko sta v uporabi funkciji kopiranja in tiskanja, lahko uporabi tudi skener, ne da bi bilo treba počakati na drugo opravilo. Standardna velikost pomnilnika za KM-4850w je 128 Mb, z možnostjo dodajanja pomnilniških enot DIMM 128 Mb, 256 Mb ali 512 Mb. Maksimalna velikost pomnilnika je 1Gb.

KM-4850C lahko z dodatnim tiskalniškim krmilnikom postane omrežni tiskalnik in skener, ki deluje neodvisno, brez osebnega računalnika ali posebnega strežnika. Naprava je takoj pripravljena za delovanje v omrežju in podpira vse pomembnejše oblike datotek.

Dodatne možnosti vključujejo Plotter system (E), program za skeniranje, papirno rolo RU-4 ter izviren izhodni pladenj.

Inovativna zasnova KM-4850w ne omogoča samo ustvarjanje najboljših slik velikega formata na trgu, pač pa to počne z najmanjšimi celotnimi stroški lastništva (TCO).


Skupina Kyocera je eden najuspešnejših tehnoloških konglomeratov zadnjih petdesetih let in eno vodilnih podjetij za razvoj in izdelavo digitalnih dokumentnih rešitev. Uspešna pot Kyocere se je začela leta 1959 v Kyotu na Japonskem, kjer je inženir po imenu Kazuo Inamori ustanovil podjetje Kyoto Ceramics, ki se je kasneje razvilo v enega največjih industrijskih gigantov. Danes Kyocera zaposluje preko 40.000 ljudi po vsem svetu, letni promet pa znaša več kot 10 milijard nemških mark.

Podjetje Xenon forte d.o.o. sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja pa je pridobilo leta 1997. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inžinering, kar zagotavlja odlično osnovo za tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Richard Cox,
PResence-PR Ltd
Tel: +44 115 9420942 / Fax +44 115 978 8282
E-mail: richard@presence-pr.com

ali