O-STA

NETGEAR-ov ProSecure UTM

NETGEAR-ov ProSecure UTM:
Štirikrat bolj učinkovit pri blokiranju groženj in nevarnosti iz interneta kot konkurenca

Neodvisno testiranje potrdilo, da je ProSecure UTM družina rešitev od 1.3 x do 4.5 x bolj učinkovita pri blokiranju groženj kot rešitve pri SonicWALL, Fortinet, in Watchguar-u

ProSecure, blagovna znamka specializirane varnostne mrežne opreme pri NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), svetovno znanemu ponudniku tehnoloških inovacij na področju spletnih rešitev, je danes oznanil rezultate neodvisnega laboratorijskega testa ProSecure UTM družine Unified Threat Management (UTM) rešitev. Testiranje sta izvedla partnerja AV-Test GmbH in The Tolly Group, prva neodvisna IT testna laboratorija, ki se osredotočata na zaustavitev škodljivega programiranja in virusov, stalna Ahilova peta varnostnih rešitev za naraščajoči poslovni trg.

"To je ključna študija na področju učinkovitosti varnosti UTM izdelkov, ki ciljajo na majhna in srednje velika podjetja. Učinkovitost varnosti je ponavadi zelo težko izmeriti končnim uporabnikom," je povedal Kevin Tolly, ustanovitelj The Tolly Group.

Testi so izmerili učinkovitost varnosti pri vzorcih 3,583 virusov in okvar iz WildList Organization International-ove najnovejše liste virusov "promocija v divjini", ter 60,000 črvov AV-Test GmbH-ja. Rezultati so sledeči:
- ProSecure: je blokiral 100% WildList vzorcev in 90% vzorcev črvov,
- Fortinet: je blokiral 81% WildList vzorcev in 29% vzorcev črvov,
- SonicWALL: je blokiral med 75- 81% WildList vzorcev in 35-70% vzorcev črvov, odvisno od modela,
- Watchguard: je blokiral 32% WildList vzorcev in 20% vzorcev črvov.

ProSecure UTM serije lahko pridejo do takšnih rezultatov, ker imajo več kot milijon AV zapisov medtem, ko konkurenca ponuja med 3,000 in 60,000 zapisov. Poleg ponudbe visoke zaščite pred grožnjami, ProSecure UTM izdelki tudi ponujajo boljše filtriranje vsiljene pošte in URL blokiranje. ProSecure UTM serije imajo hibridni "in-the-cloud" pristop za analizo vsiljene pošte in URL filtriranje. Proti vsiljivi pošti deluje pristop tako, da analizira tako vsebino in naslov emaila. Večina UTM-ov v tej kategoriji analizira samo naslov emaila ali pa se zanašajo na preprosto Real-time Blackhole List (RBL) zaščito pred vsiljivo pošto, ki pa je ponavadi napačna. Za URL filtriranje ima ta pristop mnogo bolj celovito bazo URL-jev kot ostali, kar se kaže v natančnih in zanesljivih rezultatih. Več podrobnosti o rezultatih in metodi testiranja si lahko ogledate tukaj: http://www.tolly.com/DocDetail.aspx?DocNumber=209131

"ProSecure UTM je bil izredno učinkovit v odstranjevanju okužbe s črvi pri J. Petermanu in si je privoščil strog nadzor nad URL-ji, po katerih surfajo naši uporabniki," je povedal Matt Rogish, CTO pri J. Petermanu, vodilni znamki, ki dostavlja oblačila in opremo za dom preko katalogov, prodaje na drobno in interneta.

"Medtem, ko WildList rezultati govorijo sami zase, so rezultati testiranja črvov predvsem pomembni, ker veliko starejšega škodljivega programiranja še vedno kroži po spletu, ter povzroča razdejanje na zastarelih in nezaščitenih računalnikih," je povedal Jason Leung, višji menedžer za linijo izdelkov SMB Security pri NETGEAR. "Prodajalci pogosto žrtvujejo ciljne cene škodljivega programiranja, da bi dosegli naraščajoče poslovne cene. Vendar masovne "botnet" infekcije pogosto izkoristijo črve, tako da okužijo svoje tarče. Pri ProSecure smo našli način, da združimo učinkovitost varnosti in delovanje po ceni, ki je privlačna tako za rastoča podjetja kot tudi za naše partnerje."

Cene & dostopnost

S popolno 24-urno tehnično podporo, ki poveže SMB direktno z izkušenimi varnostnimi strokovnjaki, ProSecure UTM Series Security Appliances spreminjajo način obravnavanja varnosti v malih in sredne velikih podjetjih. UTM10 in UTM25 sta dostopna neposredno preko partnerjev, že od 550EUR. Več informacij o UTM izdelkih lahko najdete na http://prosecure.netgear.com in http://www.domex.si/netgear/prosecure/

ProSecure All in one Security UTM10

ProSecure All in one Security UTM25

Za nakup ali dodatna vprašanja se lahko obrnete na:

DOMEX d.o.o., Triglavska 59a, 1000 Ljubljana
+386 (0)1 56 58 750, +386 (0)59 209 550
www.domex.si, prodaja@domex.si