O-STA

NETGEAR lansiral prvi simultani Dual-Band Wireless-N Access Point za rastoča podjetja

Zmogljivi Wireless-N Access Point omogoča delovanje in značilnosti za podporo VoIP, aplikacij, ki delujejo v oblaku in video konference preko Wireless LAN.

SAN JOSE, 18. november, 2009
NETGEAR, dobavitelj tehnološko inovativnih mrežnih rešitev zaščitne blagovne znamke, je danes naznanil lansiranje ProSafe Wireless-N Dual-Band dostopne točke(WNDAP350), prve funkcionalne, dvopasovne brezžične rešitve za rastoča podjetja. ProSafe WNDAP350 nudi poslovnim uporabnikom popolnoma mobilno delovno okolje medtem, ko omogoča delovanje naprednih aplikacij, ki zahtevajo dodatno pasovno širino, kot naprimer Voice-over-IP (VoIP), video konference, aplikacije, ki delujejo v oblaku in druge.

"Da bi povečali učinkovitost in znižali operativne stroške, podjetja uvajajo mobilnost in storitve, ki temeljijo na oblaku ter virtualizacijo znotraj svojih omrežij. Te nove aplikacije, vključno z VoIP, zunanjimi aplikacijami kot je Salesforce.com in celo video konfirenciranje, zahtevajo močnejšo brezžično LAN tehnologijo za podporo," je povedala Salah Nassar, menedžerka linije produktov za brezžične povezave in dodatke pri NETGEAR-ju. "Te aplikacije potrebujejo večjo pasovno širino in brezžična omrežja zahtevajo večji domet tako, da uporabniki ostanejo povezani znotraj pisarniškega okolja. WNDAP350 ponuja to podporo, kot tudi poslovne značilnosti, ki so potrebne za pravo poslovno okolje, to pomeni vrhunsko delovanje, daljši razpon, popolno varnost in zanesljiv dizajn po izjemni ceni/delovanju za mala in srednje velika podjetja."

Z uvedbo ProSafe WNDAP350, lahko poslovni uporabniki zdaj dostopajo do katere koli aplikacije na omrežju od koder koli v pisarni, z uporabo platforme oblikovane posebaj za njih. NETGEAR ProSafe Wireless-N Dual-Band Access Point je optimalen za uvajanje brezžičnega omrežja preko velikih površin s podporo za point-to-point in point-to-multipoint bridging z Wireless Distribution System (WDS). S sočasnim delovanjem v obeh 2.4GHz in 5GHz radio pasovih, ta dvopasovna dostopna točka ponuja do 15 krat večjo hitrost in 10 krat večjo pokritost omrežij, ki temeljijo na 802.11g. Izogiba se motnjam iz 802.11b in 802.11g omrežnih naprav medtem, ko deluje v 5GHz frekvenčnem pasu. Zaradi tega je dostopna točka idealna za maksimalni brezžični pretok, ki ga zahtevajo intenzivne širokopasovne aplikacije, kot naprimer pretakanje video in VoIP. Vendar je prav tako združljiv za nazaj z obstoječimi 802.11a, 802.11b in 802.11g omrežnimi napravami.

S celovito podporo industrijskega standarda Simple Network Management Protocol (SNMP), NETGEAR ProSafe dostopna točka ponuja napredno omrežno upravljanje z vsemi standardi, ki temeljijo na omrežnem upravljanju programske opreme. Lahko se ga tudi preprosto upravlja in nastavlja s pomočjo ProSafe Control Center vmesnika, ki temelji na brskalniku. ProSafe Wireless-N Dual-Band Access Point prav tako ščiti brezžično omrežje s celovitim naborom funkcij, ki vključujejo WPA, WPA2, AP detekcijo in 802.1x z RADIUS podporo.

Ne samo bogat v svojih značilnostih, ima NETGEAR ProSafe Wireless-N Dual-Band Access Point tudi bogat dizajn - idealen je za preprosto instalacijo in umestitev. Integrirani 802.3af Power-over-Ethernet (PoE) eliminira odvečne kable in omogoča optimalno umestitev dostopne točke. Kovinsko ohišje je posebaj zaščiteno za varno in priročno nameščanje pod viseče strope in vključuje Kensington režo za zaklepanje proti kraji. Tovarniško optimizirane, interne 6 dBi antene ponujajo tako čistejši signal kot tudi maksimalno RF delovanje. Enostavno odstranljiva antena omogoča dodatno delivanje na 2.4GHz frekvenčnem območju.

"NETGEAR ProSafe Wireless-N Dual-Band Access Point je dokazal, da je odlična dostopna točka," je povedal Chris Hemmings, odgovorni direktor za Penguin Internet Ltd. "Je zelo dobro zgrajena in izredno stabilna enota, ki se jo enostavno konfigurira in uporablja. Nismo imeli niti enega primera prekinitve ali potrebe po ponovnem zagonu. Imamo tudi odličeno pokritost, hitrost in propustnost brezžičnega omrežja. Pravzaprav, ima NETGEAR-jeva dostopna točka daleč najboljši domet, kar smo jih kdaj testirali. Res ima izredno vrednost."

NETGEAR ProSafe 802.11n Dual Band Wireless-N Access Point (WNDAP350) je podprt z doživljensko garancijo in je dostopen preko NETGEAR preprodajalcev po celem svetu po predlagani ceni 359,00 EUR.

Slike in ostale informacije o izdelku si lahko ogledate na:

ProSafe 802.11n Dual band Wireless-N Access Point