O-STA

NETGEAR predstavil revolucionarno novo kategorijo nastavljivih stikal za majhna podjetja

Netgear Unmanaged Plus stikala so prva stikala na trgu v vstopnem cenovnem razredu za majhna podjetja, ki podpirajo VoIP, VLAN in testiranje kablov za boljšo vidnost in nadzor nad njihovimi omrežji.

SAN JOSE, 9. november, 2009 - NETGEAR, dobavitelj tehnološko inovativnih mrežnih rešitev zaščitne blagovne znamke, je danes objavil revolucionarno novo kategorijo stikal oblikovanih za majhna podjetja z naraščajočimi potrebami po omrežju. Nova ProSafe Unmanaged Plus družina stikal omogoča netehničnim uporabnikom upravljanje in konfiguracije njihovega omrežja, kar jim pomaga zgraditi omrežja za majhna podjetja, ki imajo prednosti omrežij velikih podjetij.

Ta nova družina stikal vključuje dve Fast Ethernet stikali, 16-vratno FS116E namizno stikalo in 24-vratno JFS524E vgradno stikalo, ter eno Gigabit Ethernet stikalo, 5-vratno GS105E namizno stikalo. Dostopno po zelo nizki ceni Unmanaged Plus stikalo omogoča omrežni nadzor, testiranje kablov, prioritizaciojo in segmentacijo omrežja za boljše odpravljanje težav, varnost in dodeljevanje sredstev, zaradi česar je veliko močnejše stikalo za majhna podjetja. Prav tako vsa ta stikala uporabljajo Green Ethernet značilnosti za znatno zmanjšanje energije potrebne za delovanje, kar varčuje denar in okolje.

"Majhna podjetja se močno zanašajo na svoja omrežja, ko namestijo več Ethernet tehnološke opreme, kot naprimer VoIP, in internetne aplikacije za email, koledarje in sodelovanje," je povedala
Maggie Wu, NETGEAR-jeva menedžerka za linijo produktov. "Da bi podprli ta trend, je NETGEAR ustvaril preprosta, a vendar zmogljiva omrežna stikala za majhna podjetja. Unmanaged Plus stikalo, kot nadgradnja preprostih unmanaged stikal, ponuja našim strankam iz majhnih podjetij bistvene omrežne značilnosti, kot naprimer izboljšano varnost, odpravljanje težav, prioritizacijo prometa, segmentacijo in nadzor, vse po dostopni ceni."

Ključne značilnosti:
Unmanaged Plus stikala omogočajo te značilnosti podjetij s konfiguracijskim orodjem, ki je preprosto za uporabo. Orodja nudijo uporabnikom upravljanje omrežnega prometa, ki ga do sedaj ni bilo moč videti v tej kategoriji stikal. Quality of Service (QoS) značilnosti omogočajo uporabnikom dodelitev prioritete prometu, ki temelji na fizično povezanih vratih ali prioritizacijo prometa po tipu podatkov, kot naprimer pretakanje videov in glasu. Z VLAN podporo za segmentaciijo omrežja in varnost, lahko uprabniki ustvarijo omrežne skupine za izboljšanje varnosti in učinkovitejšo uporabo omrežnih sredstev. Unmanaged Plus stikala tudi ponujajo sposobost testiranja kablov za odpravljanje težav pri povezavi. Omrežna diagnostična orodja s sposobnostjo testiranja kablov so pogosto zelo draga, vendar je ta sposobnost že vključena pri novih stikalih.

Unmanaged Plus stikala so oblikovana tako, da so preprosta za uporabo. Lahko jih namestite kot plug&play stikala, ali pa jih konfigurirate preko preprostega računalniškega programa. Stikala brez ventilatorja so tiha in zato idealna za namestitev na delavna mesta. GS105E in FS116E sta v kompaktnem, trdem metalnem ohišju idealna za namestitev na namizje, medtem ko je JFS524E lahko vgrajen v standardni 19-inčni predal.

"Zelene" značilnosti:
Podobno kot NETGEAR-jeva obstoječa linija "zelenih" stikal, ki med drugim vključuje GS716T in GS724T Smart stikala, nova Unmanaged Plus stikala porabijo do 70% manj energije kot njihove unmanaged različice. FS116E in JFS524E sta prvi Fast Ethernet stikali, ki podpirata to vrsto tehnologije za zmanjšanje porabe energije.

- Auto Power-down: Ta način zmanjša moč čipa v Ethernet vratih, ko ni signala iz bakrenega linka, ter tako prihrani moč, vendar takoj nadaljuje z normalnim delovanjem, ko zazna energijo.
- Auto Cable Length Detection: To omogoča stikalu uporabo manjše moči, če njegova povezava pokriva razdaljo, ki je manjša od 10m.

Kot mnogo drugih NETGEAR izdelkov za dom ali majhna in srednje velika podjetja, so Unmanaged Plus stikala pakirana v najmanj 80% recikliranem materialu.

Cene in dostopnost:
S popolno 24-urno tehnično podporo, ki poveže stranke direktno z izkušenimi strokovnjaki, bodo NETGEAR ProSafe Unmanaged Plus stikala (FS116E, JFS524E in GS105E) dala majhnim podjetjem novo močno orodje za organizacijo njihovih omrežij. Vsi ProSafe izdelki nudijo zanesljivost z NETGEAR Lifetime garancijo in možnimi dodatnimi ProSupport Maintenance paketi.