O-STA

Avid izdal novo verzijo Pinnacle Studio programske opreme

Avid izdal novo verzijo Pinnacle Studio programske opreme

Številka ena v urejanju domačih videov zdaj ponuja kupcem poenostavljen vmesnik in razširjene HD zmožnosti za visko kvalitetne filme.

Avid je danes naznanil veliko posodobitev svoje družine Pinnacle Studio; za video urejanje. Dobro znan kot industrijsko vodilna aplikacija za urejanje domačih videov, Pinnacle Studio programska oprema zdaj ponuja še širšo paleto HD zmožnosti z novim poenostavljenim uporabniškim vmesnikom, ki olajša upravljanje vsebine in enoten zajem uporabnega materiala pri najnovejših formatih in kamerah. Ostale nove značilnosti vključujejo:

- ustavitev gibanja za animirane in hitre učinke.
- novo vsebino in izboljšanje Pinnacle Montage.
- Dyna-mic Motion Titler orodje za dinamične podnapise, ki vključuje veliko število novih predlog.
- novi učinek stabilizatorja; tehnologija uporabljena v Avid-ovih profesionalnih izdelkih za urejanje, s katerimi popravimo posnetke posnete s fotoaparatom, ki ne stoji pri miru.

Novi Pinnacle Studio upošteva potrebe široke palete potrošnikov, od začetnikov pa vse do video navdušencev in pol-strokovnjakov. Družina proizvodov vključuje Pinnacle Studio HD, Pinnacle Studio Ultimate in Pinnacle Studio Ultimate Collection, ki ponuja popolni HDV & AVCHD delovni tok, ter omogoča potrošnikom prenos filmov v Flash, QuickTime, PS3, Nintendo Wii, Xbox, Apple iPod in druge. Pinnacle Studio Ultimate in Pinnacle Ultimate Collection ponujata tudi Blu-ray večpredstavnostno programiranje z gibajočimi meniji.

"Ta Studio verzija popolnoma zažiga-najverjetneje je najboljši napredek od premika na digitalno. Nove vgrajene značilnosti ga naredijo preprostega za uporabo novincem in ljubiteljem tehnologije, tako da zlahka ustvarjajo filme podobne Hollywoodskim in pretvorijo svoje družinske in počitniške posnetke v nekaj res posebnega," je povedal Pinnacle Studio Beta preizkuševalec Mike Shaw, dobitnik mednarodne nagrade za amaterske ustvarjalce filmov. Shaw je tudi povdaril nove uporabniške izboljšave vmesnikov, ki olajšajo delo urejevalcev, ter pohvalil izboljšanje Pinnacle Montage tem. Zadovoljen je tudi z novimi uvoznimi značilnostmi, ki olajšajo izbiro filmskega vira, ki bi ga uporabniki želeli prenesti.
Alec Marshall, direktor marketinškega oddelka za ustvarjalnost pri Avid-u je povedal: "Naraščajoče število tako video kot tudi digitalnih kompaktnih kamer zdaj zajame videe z visoko ločljivostjo, ter ustvari visoke zahteve za urejevalna orodja, ki dopuščajo visoko kakovosten izvoz na internet, nalaganje na YouTube in ustvarjanje HD datotek za izmenjavo. Najnovejša verzija Pinnacle Studio naredi HD urejanje preprosto. Potrošnikom omogoči, da preprosto vzamejo slike in videe iz njihovih kamer, vendar ne digitalnih fotoaparatov ali telefonskih kamer in preprosto oživijo neko vsebino s pomočjo glasbe, Pinnacle Montage Themes, animacij in efektov. Ko enkrat končajo, lahko delijo svoje mojstrovine s svojimi prijatelji in družino - ali s svetom - z direktnim visoko kakovostnim nalaganjem na YouTube ali jih preprosto zapečejo na DVD."
Stranke, ki kupijo Pinnacle Studio Ultimate programsko opremo prejmejo dva dodatna profesionalna vtičnika: ToonIt in Knoll Light tovarniške učinke video strokovnjakov Red Giant. Tisti, ki kupijo Pinnacle Studio Ultimate Collection pa bodo prejeli najboljšo rešitev, vključno z zeleno rjuho za "Chroma key" učinke in šest visoko cenjenih profesionalnih vtičnikov Red Giant-a:
- zelo hitre svetlobe učinke Shine
- ToonIt pretvori video v stil risane animacije
- Knoll Light ustvari "lens flare", sončne zahode & več
- Magic Bullet Look ustvari napredni video stil
- 3D stroke ustvari žareče linije, zaobljene oblike in 3D fotografske učinke
- zlasti dim, eksplozija in abstraktni učinki

Cene & dostopnost
Cene Pinnacle Studio HD, Pinnacle Studio Ultimate in Pinnacle Studio Ultimate Collection ostajajo enake kot od prejšnje verzije: 59,00 EUR, 99,00 EUR in 129.00EUR, sledeč po vrstnem redu. Pinnacle Studio je združljiv z Windows Vista SP2 (oba 32-bit & 64-bit), Windows XP SP3 & Windows 7.
Nova Pinnacle Studio družina produktov je že dostopna v Pinnacle pri izbranih spletnih trgovcih in bolje založenih računalniških trgovinah ter mreži trgovcec z IT opremo po vsej sloveniji. Za več informacij obiščite www.pinnaclesys.com.

Pinnacle Studio 14 HD

Pinnacle Studio Ultimate 14 HD

Pinnacle Studio Ultimate Collection 14 HD

Za nakup ali dodatna vprašanja se lahko obrnete na:

DOMEX d.o.o., Triglavska 59a, 1000 Ljubljana
+386 (0)1 56 58 750, +386 (0)59 209 550
www.domex.si, prodaja@domex.si