O-STA

Odprt največji Mercatorjev hipermarket na Hrvaškem

Zagreb, 11. november 2009 - Mercator-H je v novem nakupovalnem centru Westgate blizu Zagreba včeraj odprl svoj največji hipermarket na Hrvaškem in prodajalno Intersport. Mercatorjev hipermarket ima 7.762 m² skupne površine, prodajalna Intersport pa meri 2.429 m². V obeh prodajalnah je 210 zaposlenih.

Trak ob odprtju hipermarketa sta prerezala predsednik Mercatorjeve uprave mag. Žiga Debeljak in predsednik uprave Mercator-H gospod Hrvoje Štorga. Mercatorjev hipermarket je opremljen po najvišjih Mercatorjevih in evropskih standardih, s čimer Mercator potrjuje status enega najsodobnejših trgovcev v regiji. Novosti so gurme kotiček in info kioski z dodatnimi informacijami za kupce kot so poreklo izdelkov, njihova sestava in nasveti za njihovo pripravo jedi, ki si jih lahko pošljejo na svoj spletni naslov.

Tudi prodajalna Intersport je največja na Hrvaškem, poleg kakovostnih mednarodnih blagovnih znamk športnih oblačil, obutve in opreme, ponuja tudi vedno bolj priljubljene izdelke lastne blagovne znamke.

Mercator je na hrvaški trg vstopil leta 2000 s prvim Mercator centrom v Pulju. Zdaj ima približno 6% tržni delež, 186 prodajaln, večji trgovski centri pa so v Čakovcu, Karlovcu, Osijeku, Pulju, na Reki, v Samoboru, Splitu, Zadru in Zagrebu. Mercator-H ima 3300 zaposlenih.

* * *

Tanja Durin

Sektor za odnose z javnostmi Mercator

Dunajska 107, 1000 Ljubljana

tel.: +386 1560 1251