O-STA

Vabilo na strokovno srečanje izvajalcev Nacionalnega programa primarne preventive srčno-žilnih bolezni, Skupaj varujemo zdravje

V sredo, 25. 11. 2009, od 9h do 18h, Center za preprečevanje kroničnih bolezni CINDI, IVZ, pripravlja strokovno srečanje izvajalcev Nacionalnega programa primarne preventive srčno-žilnih bolezni (NPPPSŽB), Skupaj varujemo in krepimo zdravje.

Srečanje bo v predavalnici Zavoda za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana (predavalnica se nahaja v najvišji etaži stavbe ZZV Ljubljana).

Namen srečanja je predstaviti dosežke na področju 8-letnega izvajanja Nacionalnega programa primarne preventive srčno-žilnih bolezni, usmeritve za naprej ter predloge in vizijo razvoja na področju integriranega preprečevanja kroničnih nenalezljivih bolezni in celostne oskrbe kroničnih bolnikov. Poleg tega bomo predstavili sistem verifikacije specialnih znanj s področja promocije zdravja in preprečevanja in obvladovanja kroničnih nenalezljivih bolezni. Nekaj časa bomo namenili tudi cepljenju proti pandemski gripi, na koncu pa še Programu Svit za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki in vlogi javnih zdravstvenih zavodov pri promociji in podpori pri implementaciji Programa Svit.

Vljudno vabljeni, da se srečanja udeležite.

Kontakt:

Ajda Jelenc, Strokovna sodelavka za odnose z javnostmi

Center za preprečevanje kroničnih bolezni CINDI

Inštitut za varovanje zdravja

Zaloška 29, 1000 Ljubljana

T: 01/5477 371, 5477 360, F: 01/5477 364

www.cindi-slovenija.net, www.program-svit.si