O-STA

Mercator odprl največji hipermarket v Črni Gori

Ljubljana, 14.12. 2009 - V soboto je Mercator odprl največji hipermarket v Črni Gori v trgovskem objektu Mall of Montenegro v Podgorici. Hipermarket Mercator so svečano odprli (na sliki od leve) župan Podgorice Miomir Mugoša, predstavnik investitorja Necip Naci Dogru in predsednik Mercatorjeve uprave mag. Žiga Debeljak, častna gosta pa sta bila turški predsednik Abdullah Gül in črnogorski predsednik Filip Vujanović.

Mercatorjev hipermarket v Mall of Montenegro meri 4400 m2, celotna naložba pa je vredna 5 milijonov evrov. Hipermarket, v katerem je več kot 100 zaposlenih, na enem mestu ponuja približno 30 tisoč različnih izdelkov domačih in priznanih mednarodnih blagovnih znamk, od izdelkov dnevne rabe do malih gospodinjskih aparatov in izdelkov za dom. Hipermarket ima podzemno garažo s 400 brezplačnimi parkirnimi mesti in je eno največjih parkirišč v Podgorici.

Mercator je v Črni Gori v sodelovanju z lokalnim podjetjem Mercator-Mex prisoten od leta 2007. Pred koncem leta načrtuje odpreti še dva centra v Srbiji in svoja prva hipermarket in trgovino Intersport v Albaniji. Mercatorjeva strategija je postati vodilni trgovec na vseh trgih, kjer deluje.

Tanja Durin / Sektor za odnose z javnostmi Mercator

Dunajska 107, 1000 Ljubljana

tel.: +386 1560 1251