O-STA

4. natečaj za najboljši poslovni načrt PODJETNA PRIMORSKA 2009/2010

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju z Adriatic Slovenica in ZKB Zadružno kraško banko ter s podporo Sveta zaupnikov Univerze na Primorskem, medijskih in drugih pokroviteljev ter institucij podpornega okolja, letos že četrtič organizira natečaj Podjetna Primorska - natečaj za najboljši poslovni načrt Primorske 2009/2010.

Z natečajem PODJETNA PRIMORSKA se spodbuja nastanek novih podjetij s strani študentov, raziskovalcev in drugih zainteresiranih posameznikov na področju primorske regije, zamejstva in ostale Slovenije. Sledi se cilju povečati razvoj podjetništva temelječega na znanju in h komercializaciji raziskovalnih dosežkov in s tem ustanovitvi inovativnih start-up in spin-off podjetij. V preteklih treh letih je UIP z natečajem pripomogel k ustanovitvi 15 novih podjetij in tako dokazal, da uspešno izvaja svoje poslanstvo, saj povezuje akademsko sfero z gospodarstvom, s ciljema vzpodbujanja podjetniške kulture in ustanavljanja novih na znanju temelječih podjetij z visoko dodano vrednostjo. Natečaj Podjetna Primorska je priznan kot dobra praksa v celotnem evropskem prostoru in je uspešno kandidiral za Evropske nagrade za podjetništvo (European Enterprise Awards) 2009, ki priznavajo in nagrajujejo odlične pobude za podporo podjetništvu na regionalni ravni. Projekt je bil izbran med 47 finalistov od skupnih 350 projektov iz 25 držav EU in prejel priznanje na 1. tednu podjetništva v Pragi (1st European SME WEEK '09).

Zmagovalci prvih treh natečajev so ostali aktivni in uspešno poslujejo.

Zmagovalec natečaja Podjetna Primorska 2006/07...projekt CITIY LIFE, Citylife je registrirana blagovna znamka podjetja Urbana projekti d.o.o

Zmagovalec natečaja Podjetna Primorska 2007/08...projekt GENELITIK, podjetja Genelitik d.o.o.

Zmagovalec natečaja Podjetna Primorska 2008/09...projekt BabbleKing, Uroš Maklič s.p.

Potek natečaja

Letos je rok za oddajo osnutka poslovnega načrta - 16.2.2010. Prvi del natečaja se zaključi, ko strokovna komisija izbere, izmed prejetih osnutkov, 10-13 finalistov. Finalisti izdelajo poslovni načrt s pomočjo podjetniškega izobraževanja in mentorjev. Zaključek natečaja, s slavnostno razglasitvijo in podelitvijo nagrad, je predviden 25. maja 2010 v Avditoriju Portorož.

Nagradni sklad

Nagradni sklad letošnjega natečaja znaša več kot 15.000 EUR. Nagrade za zmagovalce so pestrejše od prejšnjih let in bodo pripomogle k lažjemu pričetku poslovanja.

Prvo uvrščeni prejme denarno nagrado v višini 6.000 EUR, na transakcijski račun novo ustanovljenega podjetja. Denarno nagrado podarjata Adriatic Slovenica in ZKB Zadružna kraška banka. Zmagovalni skupini je omogočena uporabe nove opremljene pisarne Gonzaga v prostorih UIP in članstvo v CEED.

Drugo uvrščeni prejme prenosni računalnik in tiskalnik, ki ju podarja M2G.SI ter kadrovske storitve podjetja Adecco in računovodske storitve hiše Fipos.

Tretje uvrščeni pa poslovni mobitel podjetja Mobitel d.d. ter oddih za dve osebi, katerega poklanja Sončna hiša.

Finalisti natečaja so deležni storitev svetovanja za pripravo dokončnega poslovnega načrta, trije nagrajeni pa še brezplačnih storitev UIP-a do trenutka ustanovitve lastnega podjetja.

Veselimo se dejstva, da se podjetniška kultura pozitivno širi med mladimi in da poleg Primorske, animiramo mlade iz osrednje Slovenije in zamejstva. Z novim partnerjem ZKB Zadružna kraška banka pa strmimo k večji povezanosti in sodelovanju mladih podjetnikov čezmejnem območju.

Vse zainteresirane, ki bi se na tečaj radi prijavili, vabimo, da izpolnijo prijavni obrazec, ki je na spletni strani www.podjetnaprimorska.si, skupaj s Pravilnikom natečaja in drugimi koristnimi informacijami.

Več informacij:

www.uip.si, www.podjetnaprimorska.si, 05 611 7950, info@uip.si

Kontaktna oseba:

Matjaž Primc, direktor UIP d.o.o.