O-STA

V Celjskem domu bomo gostili skupino Sedef, ki se od svojega nastanka posveča glasbeni zgodovini sevdalink

Skupina, ki jo odlikuje prepoznaven pristop do aranžiranja in izvajanja sevdalink

Celje, 20. januar 2010, Zavod Celeia Celje vabi na obisk drugega koncerta iz Ciklusa Abonma Plus. V torek, 26. januarja, ob 20.00, bo na odru Celjskega doma nastopila skupina Sedef. Cena vstopnice za izven: 15 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3 in eno uro pred koncertom v Celjskem domu.

Skupino Sedef sestavljajo Maša Pašović, glas / Tilen stepišnik, kitara / Šemsudin Džopa, kitara. Na koncert v Celju se bosta predstavila še Petra Onderufova, violončelo in Sergej Ranđelović, tolkala.

Skupina Sedef se od svojega nastanka, leta 2004, posveča glasbeni tradiciji sevdalink. V tem času so člani skupine razvili lasten prepoznaven pristop do aranžiranja in izvajanja te glasbene zvrsti, v katero vpletajo elemente jazza, klasike, flamenka in sodobne glasbe. Sevdalinka je ljubezenska pesem, katere ime izhaja iz turške besede "sevdah", ki pomeni ljubezen. Največkrat opeva neuslišano ljubezen, hrepenenje. To se odlično odraža ob prepletanju zvoka šestih in dvanajstih strun kitar z melanholično barvo vokala. Skupina je v štirih letih delovanja zabeležila več odmevnih nastopov na koncertih in festivalih v Franciji, Švici in Sloveniji. Svoj prvi CD je skupina posnela leta 2007 pri založbi Goga.

Na fotografiji: Skupina Sedef

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnostI, tel.: 03 42 87 938, mobi: 051 681 994, e-mail: nenad.first@celje.si