O-STA

SMS Donacije

Ljubljana, 26. januar 2010 - Družba Mobitel in njeni uporabniki s storitvijo SMS Donacija že od leta 2003 aktivno sodelujejo pri zbiranju sredstev za podporo dobrodelnih organizacij in društev. Od uvedbe storitve je bilo s poslanimi SMS-i zbranih že čez 800.000 EUR. Mobitel se vsem, ki so poslali SMS v dobrodelni namen, zahvaljuje za njihovo podporo in sodelovanje ter hkrati poziva k solidarnosti v novih SMS Donacijah.

Mobitelova storitev SMS Donacija omogoča hitro, enostavno in učinkovito zbiranje sredstev v dobrodelni namen prek sporočil SMS. Mobitelovi uporabniki so storitev nadvse lepo sprejeli in zgolj v letu 2009 je bilo na ta način zbranih za več kot 130.000 EUR denarnih sredstev, vse od uvedbe SMS Donacije pa že za dobrih 800.000 EUR prispevkov. S tem se SMS Donacije uvrščajo med Mobitelove najbolj odmevne dobrodelne projekte, ki izboljšujejo življenjske pogoje pomoči potrebnim in depriviligiranim. Hkrati odražajo družbeno odgovorno naravnanost podjetja, ki tudi na ta način uspešno prepleta svoje poslovno delovanje s skrbjo za širše družbeno okolje.

Prek SMS Donacij naročniki Mobitel GSM/UMTS in Mobiuporabniki v dobrodelnih akcijah sodelujejo tako, da na številko 1919 pošljejo SMS z določeno ključno besedo. S tem preprostim dejanjem v dobrodelne namene prispevajo 1 EUR. Mobitel sredstva, ki jih uporabniki prispevajo, v celoti nakaže dobrodelni ustanovi ter se hkrati odreče vsem prihodkom, povezanih s pošiljanjem sporočil SMS s ključno besedo SMS Donacije. Nase prevzame produkcijske stroške ter stroške obdelave podatkov in logistike, prihodke od tako poslanih sporočil SMS pa po odbitju DDV podari organizaciji, ki ji je SMS Donacija namenjena.

Med drugim lahko Mobitelovi uporabniki vse do 30. aprila 2010 prek SMS Donacije podarijo sredstva dobrodelni akciji zbiranja pomoči za prizadete zaradi potresa na Haitiju Rdečega križa Slovenije, in sicer s ključno besedo RKSHAITI. Več o omenjeni SMS Donaciji je objavljeno na spletnem mestu organizacije www.rks.si.

Podrobne informacije o Mobitelovih SMS Donacijah so objavljene na Mobitelovih spletnih straneh www.mobitel.si, v rubriki O Mobitelu, Družbena odgovornost, Humanitarne teme.