O-STA

Itak Džafest zatresel ljubljanske Križanke

Prvi urbani festival Itak Džafest upravičil pričakovanja! Itak.

Ljubljana, 12. september 2011 - V soboto se je v ljubljanskih Križankah odvil enodnevni festival Itak Džafest, ki ga je za zveste naročnike paketa Itak Džabest, pa tudi tiste, ki to še niso, pripravila družba Telekom Slovenije. Itakovci in ostali glasbofili so skupaj z domačimi in tujimi zvezdniki, ki so se v soboto zvrstili na odru osrednjega festivalskega prizorišča, dihali, peli in noreli vse tja do polnoči. Energija urbanega festivalskega vzdušja se je nato prenesla tudi na prizorišče after partyja, kjer se je Itak Džafest v nedeljskih jutranjih urah zaključil v stilu.

Po uspehu s Killersi iz leta 2009 in lanskoletni trilogiji koncertov s Florence & The Machine, Gossip in Plan B je letošnji Itak Džafest svojo zgodbo nadgradil z novim poglavjem: urbanim festivalom v središču Ljubljane. Križanke so svoja vrata odprle ob 17. uri, kmalu zatem pa so oder osrednjega prizorišča zasedli lokalno globalni indie rockerji The Toronto Drug Bust, ki so poskrbeli, da so se Križanke vztrajno polnile. Po uro dolgem nastopu so odrsko štafeto predali gostom iz Bosne, Dubiozi Kolektiv, ki so s svojo energijo in uspešnicami dokazali, da so v regiji z razlogom prave glasbene zvezde. Na odru se jim je za kratek čas pridružil tudi Loša in poskrbel za simpatično presenečenje.

Po začetnem ogrevanju koncertne publike so odrske deske zasedli trije liverpoolski fantje, ki so že s prvim komadom dali jasno vedeti, da je pred njimi svetla prihodnost. The Wombats so v Križankah predstavili predvsem svoj zadnji izdelek "This Modern Glitch", seveda pa niso manjkale tudi največje uspešnice debitantskega albuma, ki se jih njihovi fani še vedno zelo dobro spomnijo.

Nekaj po deseti uri je utrip velikega srca nad odrom napovedal vrhunec večera, glasbene prvake, ki so jih vsi nestrpno pričakovali: Editors. Občinstvo je ob njihovih uspešnicah "Bullets", "Munich", "You Don't Know Love", ter seveda "Papillon" obnorelo, v trenutku glasbene ekstaze pa je postalo jasno, da so bili britanski "uredniki" prava izbira.

Na polno pa je dogajalo tudi med odrskimi menjavami, kjer je ozračje vzdrževal in potenciral slovenski elektro duo Danza Macabra ter v tandemu z dogajanjem v preddverju, kjer so se mobilni navdušenci lahko preizkusili v igranju mobilne igrice Itak Dajver (bonboniera.itak.si/itak_apps), poskrbel, da na Itak Džafest festivalu ni bilo nikomur in nikoli dolgčas. Posebno doživetje koncerta pa si je prislužila tudi posebna skupina izbranih Itakovcev, Itak ambasadorji, ki so bili s tem nagrajeni za svojo aktivnost v Itak izzivih. Stopili so v zakulisje dogajanja Itak Džafesta, se srečali s člani nastopajočih skupin, njihove nastope so spremljali iz prvih vrst in o svojih posebnih doživetjih navdušeno poročali svojih prijateljem, tudi preko družbenih medijev.

Itak Džafest festival je tako letos v prenovljeni in nadgrajeni preobleki ponovno dokazal, da zmore središče prestolnice za en dan preleviti v pravo festivalsko oazo in poskrbeti za še enega v seriji Itak nepozabnih spektaklov.

Za več informacij o festivalu Itak Džafest in koncertnem dogajanju obiščite spletno stran www.itak.si in www.facebook.com/itak.

Fotografije z urbanega festivala Itak Džafest so že na voljo na spodaj navedenem FTP-strežniku:

ftp://mobitelpr:mobp1r2@ftp.pristop.si

Uporabniško ime: mobitelpr

Geslo: mobp1r2