O-STA

Razkrivamo prvo presenečenje v festivalskem dogajanju ITAK Džafest: prihajajo Editors!

Ljubljana, 3. junij 2011 - Itak Džafest tudi letos nadaljuje z glasbeno zgodbo preteklih let; nosilec letošnjega glasbenega dogajanja bo urbani Itak Džafest festivalski spektakel, ki se bo v začetku jeseni, natančneje 10. septembra, zgodil v ljubljanskih Križankah. Itak razkriva prvo v nizu festivalskih glasbenih presenečenj, ki jih bodo ljubitelji dobre glasbe spremljali na odru enega najlepših koncertnih prizorišč pri nas: v Ljubljano namreč prihaja britanska zasedba Editors, na festivalu pa ji bodo družbo delali tudi drugi priznani izvajalci, ki zaenkrat ostajajo skrivnost. Vsi zvesti Itakovci bodo lahko karte za Itak Džafest kupili po džabest ceni.

Itak je leta 2009 s koncertom skupine The Killers za vse svoje naročnike in glasbene navdušence priredil enega največjih glasbenih spektaklov v Sloveniji, v lanskem letu pa je ob svetovno znanih izvajalcih na manjših koncertnih prizoriščih zgradil izjemno trilogijo, ki je na slovenski urbani sceni pustila odmeven glasbeni pečat. Ljubljano so tako obiskali Florence & The Machine, Gossip in Plan B ter na koncertnih odrih poskrbeli za intimno glasbeno doživetje.

Zgodba o Itak blagovni znamki dobiva nove razsežnosti, saj se letos obeta prvi enodnevni Itak festival, ki se bo zgodil v Ljubljani, in sicer 10. septembra v Križankah. Med znanimi izvajalci urbane glasbene scene zaenkrat razkrivamo britansko zasedbo Editors, ki v Ljubljano prihajajo prvič. Na svoji glasbeni poti so prodali že več milijonov albumov, razprodali številne turneje in kraljevali na mnogih svetovnih glasbenih lestvicah. Njihov debitantski album "The Back Room" je Editorse z uspešnicami "Munich", "Bullets" in "Blood" tako rekoč čez noč izstrelil med največje rock zvezde. Dve leti kasneje so izdali drugi album "An End Has a Start", ki je presegel uspehe predhodnega; pristal je na prvem mestu britanske lestvice albumov in bendu prislužil tudi nominacijo za prestižno nagrado Brit. Leta 2009 je sledil že tretji album, ki je, prav nič presenetljivo, ponovno zasedel prva mesta številnih lestvic in prejel pohvale mnogih evropskih kritikov.

Editorsi trenutno intenzivno ustvarjajo svoj četrti studijski album. Brez dvoma jih bomo v Ljubljani ujeli polne ustvarjalne energije, ki jo bodo v pravem festivalskem nastopu zagotovo delili tudi z vsemi Itakovci.

Džabest cena za Itakovce ...

ITAK vstopnice za festival bodo na voljo od 15. junija dalje po Džabest ceni 10 evrov, vsakemu Itakovcu pa pripadata največ dve vstopnici za Itak festival. Vstopnice za vse željne dobre glasbe in zabave, pa vendar neitakovce, bodo na voljo s 15. avgustom.

... in 100 brezplačnih za tiste najbolj Itak!!

Najbolj zagreti naročniki Itak bodo imeli možnost osvojiti tudi 100 brezplačnih vstopnic za Itak festival - s sodelovanjem v programu Itak Flike. Itak Flike bo mogoče zbirati s sodelovanjem v različnih Itak izzivih, nagradilo pa se bo tudi nekaj tistih uporabnikov, ki so v Itak natečajih pridno sodelovali že lani.

Za več informacij o Itak festivalu in svežih koncertnih novicah spremljajte spletne strani www.itak.si.