O-STA

V Rački, galeriji erotike na Gosposki ul. 3 v Celju plesni performans Mojce Majcen, Ivone Stanič in Nika Jarha

Kritični pogled na trenutno stanje erotičnosti v Sloveniji

Celje, 1. februar 2010, Zavod Celeia Celje vabi v sredo, 3. 2. 2010, ob 20.00, v Račko, galerijo erotike na Gosposki ul.3 v II. nadstropje na ogled plesnega performansa Mojce Majcen, Ivone Stanič in Nika Jarha: Fast, Cheap and Good. Plesni performans, na katerega je vstop prost, je del projekta Dnevi kulture 2010, ki se odvija v Celju od 3. do 8. 2010. Medijski pokrovitelj Dnevov kulture 2010 je Novi Tednik & Radio Celje.

Celjska plesalka in koreografinja Mojca Majcen in Ivona Novak, oblikovalka gledališke kostumografije in scenografije sta skupaj s fotografom Nikom Jarhom ob Dnevih kulture za Galerijo Račka pripravili plesni performans Fast, Cheap and Good. Performans, ki bo v Rački premierno predstavljen, je kritični pogled na trenutno stanje erotičnosti v Sloveniji. Vseboval bo pregled širšega spektra spolnega akta in čutenja, spremembo moških in ženskih vlog, možnosti izbire, ponudbo užitka. Avtorici sta si posamezne galerijske sobe zamislili kot štiri zaporedne komunikacijske točke, ki bodo poleg pomena erotike odpirale tudi vprašanja trženja in vrednosti umetnikovega dela. Gledalčeva pot skozi galerijske sobe bo začrtana na asociativnem draženju, ki ga bo spodbujalo k iskanju odgovorov na nakazana vprašanja.

Celjski ustvarjalki Mojca Majcen in Ivona Novak sta se z vprašanjem vloge in pomena erotike v družbi ukvarjali tudi v svojih prejšnjih delih. Mojca Majcen skozi gib v plesnih performansih Rodin (2005) in Erotični kipi (2007), Ivona Novak skozi oblikovanje oblačil za predstavi Sex? Izvolite, naj vam tekne (2004) in Kabaret (2006).

Fotografije: Avtor Nik Jarh

Več info: Irena Čerčnik, kustosinja Likovnega salona Celje, tel.: 03 42 65 162, mobi: 051 , e-mail:irena.cercnik@celje.si, likovni-salon@siol.net.