O-STA

GENELITIK - zmagovalec natečaja Podjetna Primorska 2007/08predstavlja prvo storitev Nutrigenomski vodnik Lifegenetics

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, ki s partnerji in pokrovitelji letos že četrtič organizira natečaj Podjetna Primorska, predstavlja dosežke člana - podjetja Genelitik, zmagovalca 2. natečaja Podjetna Primorska 2007/08. Podjetje je tudi prvo start-up podjetje Univerze na Primorskem. Uspešno delo podjetja Genelitik dokazuje, da so teami, uvrščeni med finaliste natečaja, podjetniško naravnani in intenzivno razvijajo svoje izdelke oz. storitve.

Podjetniški team Genelitk je zelo samozavestno zakorakal na podjetniško pot in se učinkovito boril z vsemi ovirami, ki jih je imel na poti. Dosedanji intenzivni razvoj njihovih produktov, je v teh dneh dal prve vidne rezultate.

Podjetje Genelitik je javnosti predstavilo svojo prvo storitev, Nutrigenomski vodnik LifeGenetics.

Storitev omogoča nutrigenomsko analizo na podlagi posameznikove sline. Na področju genetskih testov takšna analiza predstavlja popolno novost za slovenski trg.

Na podlagi rezultatov laboratorijske nutrigenomske analize strokovnjaki pripravijo prehranske nasvete in napotke za življenjski slog po meri posameznika, ki so zbrani v posebni knjigi, t.i. Nutrigenomskem vodnik LifeGenetics. Storitev je namenjena vsem, ki se želijo zdravo prehranjevati, prilagoditi vnos hranilnih snovi svojim specifičnim potrebam in nasploh tistim, ki želijo s pomočjo personaliziranih priporočil doseči kakovostnejši način življenja. Nakup Nutrigenomskega vodnika LifeGenetics je mogoč prek spletne strani www.lifegenetics.eu, kmalu pa bo na voljo tudi v programih nekaterih slovenskih zdravilišč.

Nutrigenomski vodnik LifeGenetics je pripravljen za vsakega posameznika posebej, za izdelavo pa zadostuje že vzorec sline, iz katere nato v laboratorijih izločimo zapis DNA. S pomočjo analize določenih mest v genih lahko ugotovimo, kako telo presnavlja različna hranila in kako nanj vplivajo drugi dejavniki okolja.

LifeGenetics obravnava 7 tematskih sklopov, povezanih z zdravjem, to so: srce in ožilje, maščobe in sladkor, alergije in intolerance, substance in odvisnost, zaščita telesa, mišice ter kosti. Osrednji pomen storitve pa je predstavitev dnevnih potreb telesa po različnih hranilih in dejavnikih življenjskega sloga na podlagi interpretacije posameznikove genetske zasnove.

Nutrigenomski vodnik LifeGenetics je storitev visokotehnološkega slovenskega podjetja Genelitik, ki ponuja inovativne storitve s področja genetike. Na podlagi uveljavljenih mednarodnih nutrigenomskih raziskav je storitev LifeGenetics pripravila ekipa izkušenih strokovnjakov s področja genetike, biokemije, medicine, farmacije in nutricistike, med katerimi sta tudi prof. ddr. Marjan Simčič, strokovnjak s področja nutricistike in nutrigenomike ter prof. dr. Miodrag Stojković, strokovnjak s področja genetike.

LifeGeneticsTM je tržna znamka visokotehnološkega slovenskega podjetja Genelitik. Pod njenim okriljem je nastal prvi produkt - Nutrigenomski vodnik LifeGenetics - ki na podlagi posameznikove genetske zasnove priporoči ustrezen življenjski slog in način prehranjevanja.

V bližnji prihodnosti bo tržna znamka predstavljala družino storitev različnih genetskih testov za posameznika.

Genelitik izvaja inovativne in tržno atraktivne storitve s področja genetike, prilagojene vsakemu posamezniku posebej. Podjetje je prejelo nagrado za najboljšo poslovno idejo na tekmovanju Podjetna Primorska in se leta 2008 uvrstilo med 30 najboljših inovacij na Slovenskem forumu inovacij. Storitve podjetja so rezultat sodelovanja s priznanimi institucijami in posamezniki, temeljijo pa na raziskavah iz priznanih mednarodnih

publikacij.

Dodatne informacije o podjetju Genelitik:

Jure Zadravec, M: +386 41 610 041, T: +386 1 620 34 87, F: +386 1 620 34 97

E: jure.zadravec@genelitik.eu

W: www.lifegenetics.eu

Kontaktna oseba:

Matjaž Primc, direktor UIP d.o.o

05 611 7950, info@uip.si