O-STA

Pošta Slovenija vstopa na trg jutranje dostave časopisov

MARIBOR, 9. marec 2010 - Pošta Slovenije tudi v obdobju krize razvija nove storitve s katerimi ohranja oziroma povečuje konkurenčno prednost. Dinamika krepitve konkurenčnosti se tako nadaljuje tudi v letu 2010, zato smo februarja stopili na trg jutranje dostave časopisov. Prevzeli smo dostavo dnevnika Žurnal24.

Pošta Slovenije se zaveda, da je ohranjanje konkurenčne prednosti ključno za dolgoročno uspešen razvoj družbe, zato nadaljuje s krepitvijo razvojnih priložnosti, ki omogočajo doseganje višje dodane vrednosti storitev in hkrati Pošto Slovenije ohranjajo korak pred konkurenco.

Medtem ko je Pošta Slovenije lani uspešno vstopila na trg oskrbe trgovskih verig in začela s tako imenovano "just in time" (ravno ob pravem času) distribucijo, je letos vstopila še na trg jutranje dostave časopisov.

Pošta Slovenije je tako v začetku februarja letos prevzela jutranjo dostavo brezplačnega dnevnega časopisa Žurnal24, ki ga dostavlja na 405 dostavnih mest po vsej Sloveniji. Z novo storitvijo je Pošta Slovenije celostno dopolnila širok spekter logistične ponudbe in tako izvaja dostavo pošiljk od zgodnjih jutranjih do poznih popoldanskih oziroma večernih ur.

"Prevzem odgovornosti za jutranjo dostavo najbolj branega splošno informativnega dnevnika v Sloveniji je za našo družbo tako logistični izziv kot tudi pomembno priznanje kakovosti izvajanja naših storitev, zato bomo s širitvijo na nove tržne segmente nadaljevali," je ob začetku omenjene distribucije dejal član poslovodstva Pošte Slovenije Vinko Filipič.

"Da Pošta Slovenije tudi v kriznih časih posluje dobro je posledica kontinuiranega razvoja novih storitev. Tudi v prihodnje bomo nadaljevali s krepitvijo jutranje distribucije in pridobivali nove poslovne partnerje, hkrati pa bomo pričeli z jutranjo dostavo časopisov gospodinjstvom in tako še okrepili našo prisotnost na trgu pred sicer pričakovanim prihodom konkurence leta 2011, na kar pa smo že danes dobro pripravljeni," pa pojasnjuje generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc.

DODATNE INFORMACIJE:

Jasmina Roškar, telefon: 02 449 2185, e-pošta: jasmina.roskar@posta.si

Megi Jarc, telefon: 02 449 2119, e-pošta: megi.jarc@posta.si

Zoran Ličen, telefon: 02 449 2121, e-pošta: zoran.licen@posta.si