O-STA

Na Pošti Slovenije mogoč tudi nakup vstopnic

Maribor, 08. oktober 2010 - Pošta Slovenije v skladu s strategijo širjenja storitev na svojih pošta po novem ponuja tudi nakup vstopnic za različne prireditve. S tem izpolnjuje zaveze prijaznosti tako do zaposlenih kot tudi do uporabnikov poštnih storitev, hkrati pa krepi prisotnost na tem tržnem segmentu.

Pošta Slovenije je razširila ponudbo s prodajo elektronskih vstopnic za različne prireditve v sodelovanju s podjetjem Eventim junija letos, ko je v sistem prodaje vstopnic testno vključila pet pošt. Trenutno prodaja poteka na 93. poštah, zaradi dobrega odziva kupcev, pa bo do februarja prihodnje leto nakup vstopnic mogoč na vseh poštah Pošte Slovenije.

S ponudbo omenjene storitve Pošta Slovenije zagotavlja izkoriščanje mreže poštnih poslovalnic in krepi celovitost ponudbe elektronskih storitev, s ciljem doseganja pomembnega tržnega deleža na trgu prodaje elektronskih vstopnic.

Prodaja vstopnic na poštnih okencih poteka preko sistema podjetja Eventim, ki je prilagojen informacijskemu okolju Pošte Slovenije, tako da se po opravljenem nakupu (izbira prireditve, datuma, sedeža...) na poseben zaščiten papir natisnejo vstopnice in se v fizični obliki predajo kupcu, storitev pa strankam na poštnem okencu omogoča nakup vstopnic za ogled domačih in tujih zabavnih ali kulturnih prireditev, športnih dogodkov in koncertov.

"Prvi odzivi naših uporabnikov so dobri, zato smo z uvedbo nove storitve zadovoljni. Ko bo nakup elektronskih vstopnic mogoč na vseh naših poštah, bo Pošta Slovenije postala pomemben deležnik tudi na tem tržnem segmentu in tako še okrepila svojo vlogo in tržni položaj pred morebitno konkurenco ob skorajšnji popolni liberalizaciji trga poštnih storitev," je dejal član poslovodstva Pošte Slovenije Vinko Filipič.

DODATNE INFORMACIJE:

Jasmina Roškar, telefon: 02 449 2185, e-pošta: jasmina.roskar@posta.si

Megi Jarc, telefon: 02 449 2119, e-pošta: megi.jarc@posta.si

Zoran Ličen, telefon: 02 449 2121, e-pošta: zoran.licen@posta.si