O-STA

Poslovodstvo Pošte Slovenije se je sestalo z dr. Edwardom de Bonom

Maribor, 30. september 2010 - Poslovodstvo Pošte Slovenije se je sinoči na delovni večerji sestalo z dr. Edwardom de Bonom. Dr. de Bono je svetovno znani pionir direktnega poučevanja razmišljanja, s poslovodstvom Pošte Slovenije pa je razpravljal o morebitni implementaciji njegovih tehnik bolj učinkovitega in bolj ustvarjalnega razmišljanja pri razvoju poštnih storitev v prihodnosti.

Dr. Edward de Bono je svetovna avtoriteta in pionir direktnega poučevanja razmišljanja z več kot 35-letnimi izkušnjami v poučevanju razmišljanja na vseh nivojih, torej od otrok do vodilnih poslovnežev. Doslej je napisal več kot 87 knjig, na temelju njegovega sistema pa so v nekaterih državah povečali tudi stopnjo zaposlenosti.

"Obvladovanje sprememb v tehnologiji in razvoj novih poštnih storitev bodo ključni za ohranjanje konkurenčnosti in poslovne uspešnosti. Poslovodstvo Pošte Slovenije že danes aktivno sooblikuje to prihodnost, zato proaktivno izkoriščamo vse razpoložljive vire in priložnosti. Prepričani smo, da lahko tudi z inovativnimi sistemi, ki jih razvija dr. de Bono našo prednost ohranjamo in povečujemo, zato bomo pozorno preučili predloge, ki nam jih je predstavil dr. de Bono," je po delovni večerji dejal generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc.

"Zelo sem vesel, da je prišlo do tega srečanja v tem prelepem kraju Maribor, in da sem spoznal podjetje, v katerem ideje krožijo, zaposleni pa radi razmišljajo in so željni sprememb. Upam, da jim bo tudi s pomočjo mojih tehnik konstruktivnega razmišljanja uspelo še bolje razvijati svoje dejavnosti," pa je po srečanju dejal dr. Edward de Bono.

Sicer pa je dr. de Bono v Sloveniji predstavil program CoRT, ki je namenjen razmišljanju v šolskem sistemu. Ob tem se je sestal s predsednikom Državnega sveta Republike Slovenije, med obiskom pa se bo sestal še s predsednikom Republike Slovenije dr. Danilom Türkom ter ministrom za šolstvo in šport dr. Igorjem Lukšičem, v petek pa bo na jesenskem srečanju Združenja Manager predaval 300 slovenskim managerjem.

DODATNE INFORMACIJE:

Jasmina Roškar, telefon: 02 449 2185, e-pošta: jasmina.roskar@posta.si

Megi Jarc, telefon: 02 449 2119, e-pošta: megi.jarc@posta.si

Zoran Ličen, telefon: 02 449 2121, e-pošta: zoran.licen@posta.si