O-STA

Poslovodstvo Pošte Slovenije deluje zakonito

Maribor, 11. oktober 2010 - Poslovodstvo Pošte Slovenije zavrača navedbe nekaterih medijev o odstopu generalnega direktorja Aleša Hauca in očitke ministrice za gospodarstvo mag. Darje Radič, ki jih je objavil časopis Delo 9. oktobra 2010: "Lastniki od nadzornikov pričakujemo, da bodo imenovali upravo, ki bo poslovala uspešno in predvsem zakonito."

Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc in člana poslovodstva ta trenutek nimajo razloga, da bi odstopili. Svoje delo bodo nadaljevali v dobro družbe in novim članom nadzornega sveta podrobno predstavili poslovanje družbe.

Poslovodstvo Pošte Slovenije od začetka mandata posluje uspešno, kar dokazujejo vsakoletni poslovni rezultati, ki še nikoli v zgodovini Pošte Slovenije niso bili tako dobri. To potrjuje tudi poslovanje družbe v letu 2009, ko je Pošta Slovenije navkljub gospodarski krizi dosegla skoraj 19 milijonov evrov čistega dobička. Poslovni rezultati družbe in opravljene revizije poslovanja tako dokazujejo, da poslovodstvo vodi Pošto Slovenije uspešno, pregledno in zakonito.