O-STA

Vabilo za medije na konferenco - Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja, 19. marec 2010

Vabimo vas, da se nam v petek, 19. marca 2010 ob 9. uri, pridružite na pogovoru o spodbudnem učnem in delovnem okolju, osrednji temi 5. letne konference Kakovost za prihodnost vzgoje in izobraževanja z naslovom SPODBUDNO UČNO IN DELOVNO OKOLJE - brez stresa in izgorevanja do znanja in razvoja.

Uvodni nagovor na konferenci bo imel minister dr. Igor Lukšič, z nami pa bodo še:

- mag. Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila in Manager leta 2009, ki bo spregovoril o sodobnem prepletanju "Od ljudi do idej - k ljudem in za ljudi";

- doc. dr. Marija Molan iz Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa, ki bo predstavila referat "Jaz gorim, ti goriš, on gori. Kdo izgori?";

- sedem predstavnikov zavodov, ki bodo predstavili primere iz prakse slovenskih vrtcev in šol.

Namen letošnje konference je:

- predstaviti pomen prizadevanj zaposlenih v vzgoji in izobraževanju za oblikovanje spodbudnega delovnega in učnega okolja;

- prikazati primere dobre prakse;

- razpravljati o še neizkoriščenih priložnostih ter dinamiki vpeljevanja sprememb v slovenskem vzgojno-izobraževalnem prostoru.

Iz vsebine

Ko govorimo o kakovosti storitev v vzgoji in izobraževanju, ki je naš izziv, govorimo o znanju, ustvarjalnosti, sistematičnosti in inovativnosti, s katerimi želimo ustvariti spodbudno učno in delovno okolje za razvoj in rast posameznika ter družbe brez stresa in izgorevanja. Takšno okolje zahteva dobro sodelovanje, povezovanje, iskanje novih in drugačnih poti ter še marsikaj, o čemer bomo razpravljali z vabljenimi gosti, predstavniki vzgojno-izobraževalnih zavodov, gospodarstva in drugih institucij.

Prijave za medije

Verjamemo, da bodo podane izkušnje na konferenci dragoceno darilo vsem, ki si prizadevamo za dvig in nenehno izboljševanje kakovosti vzgojno-izobraževalnega procesa, saj je lepša prihodnost otrok naš najpomembnejši cilj. Zato vas vljudno vabimo, da se srečanja udeležite in o njem poročate. Udeležbo, prosimo, potrdite na elektronsko pošto pr@siq.si.

Čas in kraj konference

Petek, 19. marec 2010, od 9. do 15. ure, GZS - Gospodarska Zbornica Slovenije, dvorana A, Dimičeva 13, Ljubljana. Za medije je zagotovljeno brezplačno parkiranje v parkirni hiši GZS.

Več informacij najdete na spletni strani projekta. Za vse medije bodo na voljo fotografije s konference.

Tine Lavrič

Odnosi z javnostmi

SIQ - Slovenski institut za kakovost in meroslovje

Tel.: 01 47 78 117, 041 565 678

pr@siq.siq, www.siq.si