O-STA

Slovenska NAJ SMUČIŠČA so: Celjska koča, Kope in Krvavec

Z razglasitvijo najbolj priljubljenih slovenskih smučarskih centrov in s podelitvijo umetniških skulptur se je v petek, 26. 3. 2010 končala akcija "Naj smučišče 2009/2010". V treh kategorijah so se na prvo mesto povzpela smučišča: Celjska koča, Kope in Krvavec. Posebno priznanje je romalo v Črno na Koroškem, šest smučarskih centrov pa je prejelo tudi priznanje za družinam prijazno smučišče.

Tudi v pravkar minuli zimski sezoni 2009/2010 je v okviru podjetja Alpe Adria Media Marketing in radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" potekal izbor najbolj priljubljenih slovenskih smučišč. Od začetka decembra do sredine marca so radijci obiskovali smučišča ter preko radijskih valov širšo javnost informirali o ponudbi, novostih in posebnostih posameznih smučišč. "Naš namen je že skoraj dve desetletji, kolikor akcija traja, nespremenjen, to je promocija slovenskih smučišč in širjenje informacij, ki jih javnost potrebuje, da lažje izbira in izbere sebi najprimernejšo destinacijo," je povedala Barbara Boh, direktorica podjetja Alpe Adria Media Marketing ter dodala, da so tudi letos prejeli več kot 20 tisoč glasov, ki so bili namenjeni 80 različnim smučiščem. Zanimivo je, da je boj za najvišja mesta iz leta v leto bolj napet, da so med prvimi tremi in tudi četrto uvrščenimi minimalne razlike, ponekod celo manj kot deset glasov.

Tudi letos so najbolj priljubljena smučišča prejela priznanja in umetniške skulpture. V kategoriji manjših smučarskih centrov je prvo mesto znova osvojilo smučišče Celjska koča. Sledila sta mu RTC Jakec Trije Kralji in Pokljuka - Viševnik. V kategoriji srednje velikih smučarskih centrov so se zmage tudi letos veselili na Kopah. Drugo mesto je osvojil STC Stari vrh, tretje pa Soriška planina. V kategoriji velikih smučarskih centrov pa so na najvišjo stopničko stopili na Krvavcu. Srebrno obarvana medalja je pripadla SC Cekrno, bronasta pa RTC Kranjska Gora.

Za 18. prireditev Gradovi Kralja Matjaža so organizatorji v Črni na Koroškem prejeli posebno priznanje, priznanja pa so, glede na ocene več kot 4000 družin in posebne komisije, prejela družinam prijazna smučišča. Ta so: SC Cerkno, RTC Kranjska Gora, KTC Rogla, Kope, Celjska koča in RTC Jakec Trije Kralji.

Ob tem, ko se je v Kranjski Gori z razglasitvijo najboljših zaključila akcija "Naj smučišče 2009/2010", pa pod okriljem podjetja Alpe Adria Media Marketing že poteka nov izbor, in sicer "Naj wellness 2010". Glasovanje poteka na turistično informativnem spletnem portalu www.dj-slovenija.si!