O-STA

Nov M:Namiznik za nove razsežnosti SMS-sporočanja

Ljubljana, 30. marec 2010 - Mobitel predstavlja novo, nadgrajeno različico storitve M:Namiznik. S tem so uporabnikom na voljo dodatne funkcionalnosti M:Namiznika, ki je tako še bolj priročen in uporaben. Sedaj namreč omogoča tudi povezavo z imenikom, shranjenim v M:Rokovniku, izvoz shranjenih poslanih sporočil SMS ter uporabo prek službenih računalnikov.

Mobitel predstavlja novo, nadgrajeno različico programa M:Namiznik, ki si ga uporabniki namestijo na svoj osebni računalnik. S tem pridobijo enostaven pregled nad porabo na svoji mobilni številki, olajšajo si pisanje SMS-sporočil, hkrati pa imajo na voljo tudi osebni imenik, ki so si ga shranili kot varno kopijo podatkov svojega mobilnega telefona z uporabo storitve M:Rokovnik. Da je storitev M:Namiznik priročna in uporabna, ve že veliko uporabnikov, saj jim poleg enostavnega pošiljanja daljših SMS-sporočil in možnosti pošiljanje SMS-ov več naslovnikom istočasno omogoča tudi shranjevanje poslanih sporočil. Na voljo jim je tudi enostaven pregled statusa posameznega poslanega sporočila z informacijo o dostavi in hkrati tudi osebno arhiviranje poslanih sporočil SMS, kar uporabniki hitro in enostavno uredijo z izvozom poslanih sporočil.

Z novim M:Namiznikom si lahko sedaj uporabniki, ki imajo aktivirano storitev M:Rokovnik, enostavno uredijo prikaz kontaktov v programu M:Namiznik. Tako lahko na mobilne številke iz imenika svojega mobilnega telefona, shranjenih v M:Rokovniku, z uporabo M:Namiznika pošiljajo sporočila SMS kar prek osebnega računalnika. Uporabniki nove kontakte v M:Rokovnik dodajajo s sinhronizacijo podatkov z mobilnega telefona in spletom ali preko spletnega vmesnika na portalu moj.mobitel.si.

Poleg tega M:Namiznik uporabnikom po novem omogoča tudi izvoz shranjenih poslanih sporočil SMS ter uporabo oz. nastavitve strežnikov proxy (slednje je namenjeno poslovnim uporabnikom). Seveda pa lahko prek M:Namiznika tudi spremljajo porabo svoje mobilne številke, tako glede klicev, poslanih sporočil SMS in MMS, prenosa podatkov kot tudi nakupov z Moneto.

Nova različica programa M:Namiznik je uporabnikom že na voljo prek portala moj.mobitel.si. Obstoječi uporabniki M:Namiznika pa bodo prejeli obvestilo o novi različici programa in s potrditvijo le-tega se bo samodejno izvedla ustrezna nadgradnja, ki jim bo omogočila uporabo novih funkcij storitve M:Namiznik.

Več informacij o Mobitelovi ponudbi je na voljo na spletnem mestu družbe www.mobitel.si.

Dodatne informacije: Služba za odnose z javnostmi, Mobitel, d. d., Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana, tel. 01/47 283 00, e-pošta: pr@mobitel.si.