O-STA

Generalni direktor Pošte Slovenije se je sestal z Njegovo svetostjo 14. dalajlamo

MARIBOR, 6. april 2010 - Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc se je danes srečal z Njegovo svetostjo 14. dalajlamo Tenzinom Gjatsom.

Kot je znano, se 14. dalajlama Tenzin Gjatso na povabilo Mestne občine Maribor, Univerze v Mariboru in Društva za boljši svet ter Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor mudi na tridnevnem obisku v Mariboru.

Danes dopoldan je Njegova svetost 14. dalajlama sprejel tudi generalnega direktorja Pošte Slovenije Aleša Hauca in mu predal tradicionalni tibetanski šal prijateljstva.

"Čeprav je bilo srečanje kratko, je bilo prisrčno. Njegova svetost 14. dalajlama je Nobelov nagrajenec za mir in nedvomno ena največjih svetovnih moralnih avtoritet. Njegov že drugi obisk Slovenije poteka prav v času zaostrenih svetovnih gospodarskih razmer in v obdobju, ko se hkrati s finančno krizo, srečujemo tudi s pomanjkanjem zaupanja v človeške vrednote. Zaradi tega je sporočilna vrednost njegovega obiska izražena v njegovih siceršnjih prizadevanjih za strpnost in dialog za vse nas, tudi na Pošti Slovenije, še toliko pomembnejša in tudi zaradi tega mi je današnje srečanje v veliko osebno zadovoljstvo in ponos," je po srečanju dejal generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc.