O-STA

Evropski natečaj "20. obletnica Konvencije o otrokovih pravicah"

Zavod PIP v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Republiki Sloveniji koordinira evropski natečaj "20. obletnica Konvencije o otrokovih pravicah", s katerim je Generalni direktorat Evropske komisije za pravosodje, svobodo in varnost obeležil obletnico tega pomembnega dokumenta. S Konvencijo Združenih narodov o otrokovih pravicah so se države članice Združenih narodov prvič dogovorile o pravicah, ki morajo biti v celoti spoštovane za vse otroke, mlajše od 18 let in sicer v vseh okoliščinah. Doslej je konvencijo podpisalo 195 držav.

Zaključek natečaja v Sloveniji bo potekal v sredo, 14. aprila 2010, ob 11.00 v avditoriju Centra Evropa, Dalmatinova 4, v Ljubljani.

Na prireditvi bodo predstavljeni plakati otrok, ki najbolje ponazarjajo pravice iz Konvencije Združenih narodov o otrokovih pravicah, najboljše ekipe pa bodo prejele nagrade. Prvouvrščeni plakati ekip v vsaki od dveh starostnih kategorij (10-14 let in 15-18 let) bodo sodelovali v nadaljnjem izbirnem postopku na evropski ravni v Bruslju.