O-STA

Odgovor minstrstva na odprto pismo civilne iniciative predsedniku vlade in ministrom v zvezi z vožnjami v naravnem okolju in povratni odgovor civilne iniciative

Najlepša hvala za odgovor. Me veseli, da ste se na ministrstvu odločili čez dva tedna dati osnutek sprememb uredbe o prepovedi vožnje v naravnem okolju v javno obravnavo. Z veseljem ga bomo posredovali širši javnosti in našim podpornikom, ga komentirali in prispevali svoje pripombe. Upajmo, da bo takoj zatem tudi sledila uveljavitev teh sprememb v zakonodaji.

Že sedaj pa vas opozarjamo, da samo višanje kazni ne bo rešilo problema voženj v naravnem okolju. Poleg drastičnih kazni sta obvezna dober stalni nadzor in sankcioniranje na celotnem naravnem območju Slovenije, kjer se te vožnje dogajajo. To pa lahko dosežemo samo s stalno prisotnostjo in ukrepanjem policije, gozdarske in naravovarstvene inšpekcije, usposobljenih prostovoljnih naravovarstvenih nadzornikov in planincev/pohodnikov na samem terenu.

Celotno vsebino obvestila z odgovorom ministrstva in fotografijama si lahko prebere v prilogi ali na http://www.vallant.si/press-room/sporocila-javnosti/odgovor-minstrstva-na-nase-odprto-pismo-in-nas-povratni-odgovor.

Primož Vallant

Prostovoljni naravovarstveni nadzornik, Civilna iniciativa za zaščito narave in divjih živali