O-STA

Promocija ekoremediacij kot sistemskega pristopa za nova delovna mesta

V času finančne krize in iskanja novih načinov zaposlitve so pomembni inovativni pristopi, ki kombinirajo varovanje okolja in narave ter nove tehnologije. V občini Poljčane, ki je že stopila na pot sožitja človeka in narave pod vodstvom župana Staneta Kovačiča bomo izvedli v okviru Informacijske točke Evropske komisije Europe Direct Maribor in Inštituta za promocijo varstva okolja predstavitev ekoremediacij kot sistemskega pristopa za nova delovna mesta.

Pojem EKOREMEDIACIJE pomeni uporabo naravnih procesov za obnovo in zaščito okolja. Z ekoremediacijskimi metodami lahko zmanjšamo in odpravljamo posledice kmetijskega onesnaževanja, turizma, prometa, industrije, odlagališč in poselitve. Pomenijo torej vračanje k naravi s ciljem ohraniti ali popraviti naravno ravnovesje, pri čemer taka območja omogočajo nova delovna mesta in dodatne dejavnosti.

VABLJENI V PROSTORE SEJNE SOBE OBČINE POLJČANE, 5. MAJA 2010, OB 18.00 URI.

Vabljeni ste predstavniki občin, društev, zavodov in podjetij ter zainteresirani posamezniki, ki vas zanima trajnostni napredek lokalnih skupnosti, kjer bi se želeli vključiti tudi sami. Vaše ideje in pobude bomo vgrajevali v razvojno vizijo občine Poljčane in širšo regijo Dravinjske doline in tako skupaj oblikovali nove priložnosti.